НАЧАЛО Алткойни

Венецуела официално пуска Petro

03.10.2018 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Венецуела официално пуска Petro

В понеделник, подкрепената от петро криптовалута на Венецуела ще бъде пусната на световните пазари, отбелязвайки, че една от първите криптовалути в индустрията ще бъде създадена и управлявана от правителство.

Криптовалутата е част от правителствената програма за “икономическо възстановяване, растеж и просперитет”, която се появи след като страната попадна в икономическа криза след политически преход към социализъм.

Докато говореше за страната по време на телевизионен обръщение, президентът на Венецуела, Никола Мадуро заяви, че Petro е практичен, защото е подкрепен от физически активи, включително нефт и благородни метали в страната, съобщава  Venezuelanalysis.

“Petro, за разлика от другите цифрови валути, не трябва да се добива, защото вече има стойност, то е защитено с венецуелско петролно и минно богатство”, заяви Мадуро.


Страната е принудила банките и бизнеса да приемат “Petro” и да го третират по същия начин като фиатната валута на страната – “Боливар”, която през последната година е била жертва на хиперинфлация. Сега правителството изисква от цифровия актив да бъде законно заместник на Боливар за всичко, вариращо от недвижими имоти до хранителни стоки.

Мадуро очевидно има високи и нереалистични надежди за това колко влиятелен ще бъде Petro за икономиката на Венецуела, казвайки, че тяхната отвореност към зараждащи се технологии, като криптовалутите, ще бъде инкубатор за нова и стабилна икономика.

“Всички венецуелци ще имат достъп до Petro и чрез него ще правят международни покупки … Националният план за крипто активи на Венецуела ще продължи 10 години. Това ще бъде епицентърът на развитието на нова икономика в страната “, добави Мадуро.

В допълнение към новия подход към венецуелската икономика, правителството очаква Ptero да неутрализира заплахите за незаконни дейности в страната. Това включва черни пазари и парични мафии, които правителството обвинява за хиперинфлацията на Боливар и икономическите проблеми на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Освен Solana, друг блокчейн изгрява на арената на меме криптовалутите

Според информацията са се появили доста спекулации около общностните монети на Avalanche (AVAX) през последните два месеца.

03.05.2024 1:30 2 мин. четене

Ръст в активността на мрежата Shiba Inu (SHIB) – крипто китовете прехвърлят големи количества-токени

Shiba Inu (SHIB) наскоро претърпя скок в активността на китовете, което показва значителни движения след спад на цената от над 10% през последните седем дни.

03.05.2024 0:30 1 мин. четене

Повишен интерес към фючърсите върху PEPE – цената отбеляза ръст от 14%

Известната меме криптовалута Pepe Coin претърпя забележителен скок в цената днес, който достигна над 14%

03.05.2024 0:00 2 мин. четене

Coinbase добавя 3 нови криптовалути за фючърсна търговия

Coinbase, една от най-големите борси за криптовалути, предизвика голямо вълнение на пазара днес с последното си съобщение.

02.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.