НАЧАЛО Други

Английски крипто обмен пуска свързан с паунд стейбълкойн

02.10.2018 15:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Английски крипто обмен пуска свързан с паунд стейбълкойн

London Block Exchange обяви пускането на stablecoin криптовалута, наречена LBXPeg.

В изявление, публикувано на уебсайта си, LBX разкри, че така наречената “криптопаунд” ще бъде обвързана със стойността на GBP, която се държи в банкова сметка на Обединеното кралство на база 1: 1. 

Говорейки на Business Insights преди старта, главният изпълнителен директор на LBX Бенджамин Дивс заяви:

“Ще бъдем готови за първият криптопаунд да бъде изкопан през следващите 10 дни. Основният случай ще бъде сетълментът за извънборсови сделки на лондонския пазар, а след това обменът на общините, където те нямат фиат банкиране, а след това ценни книжа, които искат да платят дивиденти в криптопаунд.

От откриването си през ноември 2017 г. LBX се превърна в един от най-натоварените крипто обмени в Обединеното кралство и, както и в много други обмени, вижда значителна стойност в концепцията за стейбълкойн. Посредством концепцията от нова перспектив, предназначена да привлече крипто търговци, базирани в Обединено кралство, LBXPeg обещава на потребителите си напълно прозрачни одитни процеси, структура на управление и графици за разпространение, всички от които са големи оплаквания относно пазара на стабилни монети.

Според LBX новият “криптопаунд” ще позволи безпроблемно и бързо прехвърляне на цифров еквивалент на GBP в световен мащаб. В допълнение към това, че е просто стейбълкойн, той идва с вградени случаи на използване, като дистрибуция на дружества на акционерите чрез интелигентни договори, използващи Етериум блокчейн.

LBXPeg първоначално ще работи на стандарта ERC-621 на Етериум, което е продължение на популярния стандарт ERC-20. Компанията казва, че това ще осигури необходимата гъвкавост в общото предлагане, за да съответства на притежаваните паундове държани в сегрегираната банкова сметка.

В крайна сметка планът е LBXPeg да бъде издаден на други блокчейнове, предмет на одити за съответствие. Компанията също така разкри, че след първоначалното пускане на LBXPeg ще проучи обвързването на stablecoin с други одиторски сметки, съдържащи фиат валути като EUR и USD, за да се подобри обхватът и стабилността на продукта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.