НАЧАЛО Други

Министър-председателят на Малта: “Блокчейн може да направи много повече”

01.10.2018 16:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Министър-председателят на Малта: “Блокчейн може да направи много повече”

По време на заседание на oбщото събрание на ООН, Джоузеф Мускът, който е министър-председателят на Република Малта, изрази своето мнение за блокчейн технологията и криптовалутите, които промениха представата за валутите и се превърнаха в бъдещето на парите.

Мускът заяви, че Малта е първата страна, регулираща технологията, която според него по-рано е била поставена под “правен вакуум”. Джоузеф каза, че блокчейн е революционна технология, която работи за подобряване на системата в най-разнообразни сфери.

Блокчейн има много позитиви, като министър-председателя даде пример с едно от нейните приложения на островната държава. Платформа базирана на блокчейн, която помага за разграничаването на добрия бизнес от лошия. Той също така е на мнение, че революционната технологията може да направи “много повече”. Той заяви, че технологията може да се използва за осигуряване на редица решения в системата на здравеопазването, където пациентите имат “реална собственост” или достъп до собствените си медицински досиета.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4QСпоред Мускът блокчейн може да се приложи и в борбата с вредните емисии, която е основен стълб на политиката на ЕС в областта на климата, стартирана през 2005 г. за борба с глобалното затопляне. Той заяви:

Борбата с вредните емисии може да премине към следващото ниво, можем да помогнем с потвърждението, че хуманитарната помощ достига предназначението си.

По-нататък той говори за лицата, лишени от законното си имущество поради компрометирани данни и, че подобна честота може да бъде намалена с помоща на блокчейн. Той добави:

Корпорациите ще могат да станат по-отговорни пред своите акционери

Джоузеф заяви, че правителствата ще трябва да променят методите си на съхраняване на информация свързана с гражданите си, за да създадат регулирана среда, в която те да могат да се доверят на собствените си данни.

“Това са само няколко начина, по които можем да се противопоставим на регресивната и реакционната политика”

Скорошна публикация Bittrex обяви създаването на Bittrex Malta, която се фокусира върху осигуряването на надеждна и сигурна платформа за търговия с цифрови активи. Платформата за обмен също ще гарантира, че ще следва регулаторната рамка, установена от правителството на Малта и Европейския съюз.

https://www.youtube.com/watch?v=qJC4YjZODgI

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.