НАЧАЛО Регулации

Сингапур може да се превърне в първа страна напълно приела криптовалути

23.09.2018 21:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапур може да се превърне в първа страна напълно приела криптовалути

Сингапурските национални регулаторни органи на финансовите пазари обсъдиха тяхната отвореност към развиващата се индустрия по време на Singapore Consensus.

Изглежда, че правителството на Сингапур има добре обмислен план за въвеждане на криптовалути в своята икономика, според TechCrunch.

Singapore Consensus 2018 приветства хиляди зрители, предприемачи и експерти от крипто сферата, за да обсъдят и създадат нови връзки, които могат да формират основата за бъдещето на индустрията. Основен елемент от срещата бе речта на представителите на Паричния орган на Сингапур (MAS) по отношение на бъдещето на крипто в тяхната страна. Изглежда, че финансовите регулатори на Сингапур са много напред като стане дума за разбирането им за индустрията и плановете им за бъдещето.

MAS прави ясно разграничение между различните видове криптовалути. Дамиен Панг, ръководител на екосистемата и инфраструктурата на FinTech в рамките на MAS, заяви, че “MAS разглежда в близък план характеристиките на токените в миналото, в настоящето и в бъдеще, вместо само в изградената технология”.

MAS няма да ограничи блокчейн или криптовалутите, не се стреми да “регулира самата технология, а [нейната] цел”, смята Панг.

Освен това властите не планират да налагат регулации на всички продукти с криптовалути. Докато токените за плащане (които притежават икономически свойства) и токените за сигурност изискват известно внимание от правна гледна точка поради тяхната природа, полезните(utility) токените не изискват толкова контрол, посочи Панг.

Властите нямат намерение да налагат регулации на всички продукти с криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата с престъпленията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя временен отдел за разследване на крипто в постоянен.

30.04.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.