НАЧАЛО Други

Разработчикът на DarkWallet арестуван за обвинения в сексуално насилие

21.09.2018 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разработчикът на DarkWallet арестуван за обвинения в сексуално насилие

Коди Уилсън, пионер на огнестрелните оръжия принтирани с 3D принтер и разработчик на DarkWallet, е арестуван в Тайван във връзка с обвинения, че той е упражнил сексуално насилие връху непълнолетно лице в Тексас.

За ареста бе съобщено в петък сутринта от местен CBS филиал в Остин, Тексас.

Полицията са подали афидавит срещу Уилсън в сряда, в който се твърди, че той е упражнил сексуално насилие върху 16-годишно момиче, което той е срещнал в уебсайт.

Според делото, Уилсън, на 30 години, е правил секс с момичето през август в местен хотел, след което плаща $ 500. Твърдението, което първоначално се съобщава на полицията от съветника на жертвата, се потвърждава от множество видео наблюдения.

Макар че е родом от САЩ, Уилсън е обвинен в престъплението, докато е бил в Тайван. Беше подписал шестмесечен лизинг на апартамент, макар че не се е установил в момента на ареста му. Не е ясно дали той подписва лизинговия договор преди или след като срещу него са били повдигнати обвинения в Съединените щати.

Тайван няма договор за екстрадиция със САЩ, но местната полиция все пак е сътрудничила с властите в САЩ, за да арестува Уилсън и според преведените от тайванските медии доклади потенциално го е депортирала в родната му страна.

Самоописан като “крипто анархист”, Уилсън е най-известен с усилията си да популяризира създадени чрез 3D принтер огнестрелни оръжия и да популяризира събирането на т. нар. “призрачни оръжия”.

Преди това Уилсън е бил един от няколкото разработчици, свързани с проекта DarkWallet, който е финансиран от Indiegogo и е създаден, за да направи сделките по-частни. Той също така води кампания срещу фондацията Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто майнингът в Иран може да е заплаха за националната сигурност на САЩ

Сенаторите Елизабет Уорън и Ангъс Кинг наскоро изразиха загриженост относно потенциалната злоупотреба с добива на криптовалути от страна на иранското правителство.

04.05.2024 10:00 2 мин. четене

Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

Анализаторите на JPMorgan хвърлиха сянка на несигурност върху бъдещето на криптовалутите, въпреки бързия им растеж и по-широкото им приемане.

04.05.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива известност, докато Съединените щати се борят с икономически предизвикателства.

04.05.2024 8:00 2 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.