НАЧАЛО Други

Джак Ма говори за блокчейн

17.09.2018 21:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джак Ма говори за блокчейн

Джек Ма, основателят на китайския гигант за електронна търговия Алибаба, заяви, че блокчейн и други съвременни технологии все още трябва да докажат, че могат да помогнат за еволюцията на обществото в "по-зелена и по-приобщаваща" посока.

Неговите забележки дойдоха като част от една представяне на Световната конференция за изкуствен интелект в Китай на 17-ти септември, съобщи местната медия cnBeta.

Докато Ма се съсредоточи върху предизвикателствата и общите (неправилни) възприятия, свързани по-конкретно с навлизането на изкуствения интелект (АИ), той запази място за блокчейн технологиите и интернет на технологиите като технологични водоеми в новата “епоха на данни” като твърди, че:

Епохата на данните е голяма възможност за производителите да реформират индустрията. Но блокчейн и интернет на нещата ще бъдат безсмислени, освен ако не могат да стимулират трансформацията на производствената индустрия и еволюцията на обществото към по-зелена и по-приобщаваща посока.

Джак Ма, който сега планира да се оттегли, има нетна стойност от 36,9 млрд. долара, според Forbes. Огромното популярно приложение за мобилно плащане Alipay, управлявано от филиала на Alibaba Ant Financial, има 450 милиона потребители.

Блокчейн не е нова тема за титана на електронната търговия, тъй като Ма оттегли изказаването си, че технологията е просто “балон”. Той подчертава, че се занимава с проучване на блокчейн от години и вярва силно в потенциала му за справяне с проблемите свързани със сигурността на данните.

Всъщност още през лятото на 2016 г. Ant Financial въведе нова блокчейн технология, за да подобри отчетността си в работата си с китайската благотворителна индустрия, и започна да набира блокчейн експерти в компанията през следващата година.

Новите данни, публикувани в края на август, разкриха, че Alibaba е на първа в световен мащаб, според на нов списък, който класира обектите според броя на подадените до момента блокчейн патенти. Конгломератът на електронната търговия е подал 90 такива патента, изпреварвайки дори IBM.

Ant Financial съобщи също така, че планира да проведе програма за “предотвратяване на риска”, предназначена да образова потребителите относно опасностите от “пропагандата”, свързана с крипто.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Банковият гигант UBS с първата си печалба след придобиването на Credit Suisse

UBS обяви нетна печалба в размер на $1.8 милиарда за периода януари-март, което е първата тримесечна печалба на банката, откакто придоби закъсалата Credit Suisse.

08.05.2024 11:30 1 мин. четене

Цената на петрола спада – напрежението в Близкия изток не утихва

Цените на петрола отбелязаха спад по време на азиатската търговия в сряда поради данни от индустрията, сочещи трайно нарастване на запасите в САЩ.

08.05.2024 11:00 2 мин. четене

Ще намали ли Федералния резерв лихвените проценти през 2024?

Икономистите на Goldman Sachs повториха прогнозата си за две намаления на лихвените проценти за остатъка от годината след среща на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC), описана като „до голяма степен безпроблемна, но клоняща към “гълъбови“ настроения.

08.05.2024 10:00 1 мин. четене

Технологичните гиганти формират коалиции, за да се борят с Nvidia

На фона на глобалната конкуренция за оспорване на господството на Nvidia в сектора на AI чиповете, компаниите засилват усилията си да заемат своята ниша.

08.05.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.