НАЧАЛО Алткойни

Ripple потвърди голяма сделка с банков гигант от Близкия изток

15.09.2018 21:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple потвърди голяма сделка с банков гигант от Близкия изток

Глобалната платежна мрежа на Ripple, захранвана от блокчейн, потвърди един от най-големите си клиенти в Азия: Националната търговска банка на Саудитска Арабия (NCB). Банковият гигант е на стойност над 120 милиарда долара.

Компанията обяви на 13-ти септември, че NCB ще стане пълноправен член на RippleNet до края на Q4 2018 г.


Сделката между Ripple и NCB следва наскоро проведен тест, в който американската финтех фирма помогна на саудитските банки да подобрят своята платежна инфраструктура, като използват xCurrent – решение за предприятията, което улеснява незабавните трансгранични плащания.

С присъединяването си към мрежата RippleNet, NCB очаква да се окаже в по-добра позиция да се свързва безпроблемно с финансовите институции по целия свят. Сред други предимства, това ще доведе до това клиентите на банката да имат много по-бързи и по-прозрачни международни платежни услуги.

Банката планира да започне тази технологична трансформация, като таргетира финансовите институции в Сингапур до края на тази година. След това ще използва RippleNet, за да се свърже с финансовите институции в Северна Америка и Азия.

Създаването на “две критични платформи за плащания веднага” за Азия и Северна Америка ще бъде от полза за клиентите на NCB, предлагайки бързи и ефективни услуги в региони, които не са могли да ги получат по-рано, казва Ripple в публикация, обявяваща сделката.

Сделката е огромна победа за Ripple, тъй като Саудитска Арабия продължава да бъде един от най-големите играчи на световния пазар на парични преводи. Според данните за преводите на Световната банка за 2016 г. от Саудитска Арабия са били изпратени повече от 37 милиарда долара, в сравнение с 308 милиона долара, които е получила.

Като една от най-големите банки в Близкия изток с над 400 клона в Саудитска Арабия, NBC играе ключова роля в този пазар.Банката също е вероятно да насърчи други финансови институции в Близкия изток да се възползват от блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Shiba Inu: Хард форкът на Shibarium е завършен успешно

Shiba Inu (SHIB) официално завърши дългоочакваният си хард форк Shibarium, както бе обявено чрез актуализация в X (Twitter).

04.05.2024 13:30 1 мин. четене

Етериум кит мести токените си след невероятната печалба от 962,195%

LookOnChain съобщи за изненадващо събитие в екосистемата Етериум (ETH): портфейлът на участник в ICO-то се раздвижи след период на неактивност от близо девет години.

04.05.2024 6:30 2 мин. четене

3 събития през май 2024 година, в които може да се сдобиете с безплатни криптовалути

Аirdrop събитията играят неразделна роля в екосистемата на криптовалутите, като служат като инструменти за ангажиране на общността и награди.

04.05.2024 5:00 2 мин. четене

Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

През последните месеци се наблюдаваше значителен ръст както на Биткойн, така и на алткойните, като през март BTC достигна нов исторически връх (ATH).

04.05.2024 0:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.