НАЧАЛО Други

BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

14.09.2018 9:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BitGo получава зелена светлина от регулаторите да стане крипто попечител

Амеранският крипто портфейл и фирма за блокчейн ценни книжа BitGo получи държавна тарифа за корпоративна компания от South Dakota Division of Banking, което я направи квалифициран попечител за крипто, съобщава CNBC на 13-ти септември.

Създавайки своята компания за доверие, BitGo, който базиран в Калифорния, ще бъде обект на регулаторен контрол, който обхваща проверките за know-your-customer (KYC) и борбата срещу изпирането на пари (AML), подаването на финансови одити, както и месечни оповестявания.

Тъй като тя пуска своето регулирано предлагане на крипто попечителство, съоснователят и главният изпълнителен директор на BitGo, Майк Белш, каза пред CNBC, че:

Това е липсващата част от инфраструктурата – днес е коварна среда. Хедж фондовете се нуждаят от това, семейните офиси се нуждаят от същото, не могат да участват в цифровата валута, докато не разполагат с място за съхранение, което е регулирано.

Както бе съобщено по-рано, разказът, че попечителството е една от главните оставащи пречки за това крипто пазар да “зрее” и да привлече институционални инвестиции, е широко разпространено. CNBC интервюира Моника Зомървил от консултантската фирма TABB Group, която отбелязва, че:

Институционалните инвеститори са много заинтересовани от намирането на решение, но те не са виждали такива, които според тях са съвършени по различни причини. Те все още се самоподдържат и управляват всичките си ключове.

Зомървил добави, че работи с един семеен офис, който според съобщенията съхранява крипто на клиентите си в крипто хардуерни портфейли, разработени в биндери, докато не бъде намерена “по-добра алтернатива”.

Докато отделните инвеститори на дребно имат сравнително сигурен избор да съхраняват сами крипто в офлайн студено съхранение, Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) изисква от семейните офиси и хедж фондовете да използват регулирана институция на трета страна, за да съхраняват безопасно активите, на стойност над $150 милиона, съобщава CNBC.

Заедно с BitGo, тази година имаше голям доставчик на портфейли и обменни услуги в САЩ, както и японската банка Nomura Bank, които пускат собствени решения за попечителство. Като част от предстоящото предложение Bakkt, операторът ICE на Нюйоркската фондова борса (NYSE) ще донесе и ново решение за доверен попечител в крипто пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.