НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

11.09.2018 23:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на OKEx беше задържан от китайските власти, заради твърдения за измами

На 11-ти септември и според китайския местен информационен център Sina News, Стар Су, основателят на крипто обмените OKEx и OKCoin, бе арестуван от служители на полицията в Шанхай.

Су е участвал в измамна схема с монетата WFEE.

Су, който е акционер на фирмата зад проекта, бе задържан и подложен на кръг от разпити, за да се стигне до истината.

cnLedger, китайски информационен център за крипто и блокчейн, също съобщи за случая чрез Twitter по следния начин:

Стар Су, основател на OKCoin / OKEX, се разследва от полицията в Шанхай. Според Лу Юн, офицер в местния ПУ, Су е заподозрян в измама, обвинен от инвеститорите. SH[Шанхай] полицията е приела случая.

След интензивен разпит, фирмата на Стар Су не беше свързана с предполагаемата схема. cnLedger актуализира развитието:

Предварителното разследване от Шанхайската полиция показва, че компанията на Су в Шанхай не е свързана с цифровата валута. Известната измама не е била проведена в Шанхай, а в Пекин, поради което документи ще бъдат връчени на полицията в Пекин.

Шанхайската полиция не можеше да задържи Су повече от 24 часа. cnLedger беше първият, който отрази новината, както може да се види в съобщението по-долу.

Този инцидент е доказателство за доказателство, че китайските власти са сериозни в борбата с дейностите на ICO и крипто измамите в страната. Основната причина за забрана на всички криптовалути и дейности на ICO в страната е, че правителството е отбелязало, че броят на измамните дейности е висок и неговите граждани са загубили много средства по този начин.

Част от правителствената репресия включва ограничаване на достъпа до интернет за чуждестранни крипто обмени, както и искане на популярно приложение за съобщения от WeChat, да блокира определени профили. Въпреки това, гражданите на страната са доказали своята устойчивост към забраната, а някои са преместили своите крипто дейности извън границите на страната, както и използват VPN, за да търгуват криптовалути онлайн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.