НАЧАЛО Алткойни

Stellar фокусиранa фирма придобива подкрепен от VISA блокчейн стартъп

11.09.2018 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stellar фокусиранa фирма придобива подкрепен от VISA блокчейн стартъп

Блокчейн стартъпа за финансови услуги Chain е придобит от фокусираната върху Stellar фирма LightRear, съобщaва Ройтерс нa 10-ти септември.

Главният изпълнителен директор на Chаin Адам Лъдвин заяви пред Ройтерс, че нова компания, наречена Interstellar, ще “мигрира” клиентската мрежа на Chain и съществуващите продукти върху глобалния публичен блокчейн на Stellar с цел да създаде нова публична платформа за управление на цифрови активи:

Търсихме начин да помогнем на нашите клиенти да преместят проектите, върху които работим, от частна мрежа в публична.

Лудвин обясни, че това решение идва, тъй като фирмата преценява клиентската база на веригата, че е по-възприемчива към безразборни блокове, отколкото преди:

Когато започнахме преди няколко години, нашите клиенти не бяха готови за обществена мрежа. Бързо напред до три години, те са готови да се изправят и зрелостта на обществените мрежи се промени много.

Докато финансовите подробности за придобиването на Lightyear остават неразкрити, сделката е приключила миналата седмица след период на преговори, започнали в края на 2017 г. Според Ройтерс, Chain преди това са събрали над $40 милиона, за да развият своят блокчейн за финансови услуги от инвеститори включително VISA, Citi Ventures и Nasdaq.

Както Chain, така и Lightyear ще предадат своят бранд за този проект на новосъздадения Interstellar, като Лъдвин ще бъде главен изпълнителен директор, а Джед Маккейлъб, съосновател на Stellar Development Foundation и Lightyear, ще бъде CTO на Interstellar.

Фирмата ще използва екип от 60 души в седалището си в Сан Франциско и офиса в Ню Йорк. Продуктите ѝ ще включват наскоро обявения на пазара StellarX, базиран на Stellar, който все още е в своята бета фаза.

Lightyear е компания с идеална цел, създадена, за да “даде възможност на финансовите субекти в бъдеще да се присъединят към екосистемата на Stellar “.

IBM наскоро изкара от бета версия платежната си мрежа “BlockHain World Wire (BWW)”, чиято основна цел е да улесни международните разплащания между банките в “почти в реално време”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто кит купи меме монетата PEPE за над $10 милиона

Значителна транзакция раздвижи пазара на криптовалути, като се появиха съобщения за крипто кит, който инжектира $10.4 милиона в меме монетата PEPE.

07.05.2024 6:00 1 мин. четене

Arbitrum надхвърля $150 милиарда общ обем на транзакциите в Uniswap

Arbitrum се превърна в пионерската мрежа от втори слой, която надхвърли $150 милиарда общ обем на транзакциите на децентрализиран обмен.

07.05.2024 4:00 1 мин. четене

Защо MakerDAO продава десетки милиони MKR токени

Последният ход на MakerDAO по продажбата на MKR токени привлече вниманието, особено значителна транзакция, докладвана от платформата за блокчейн анализи Spot On Chain.

07.05.2024 1:00 2 мин. четене

Dogwifhat продължава да се изстрелва нагоре в класациите – какво да очакваме през май?

Dogwifhat (WIF) се превърна в един от най-обещаващите токени за търговия в настоящия бичи цикъл. С увеличение от 24% през последните седем дни, като към момента на писане на статията се търгува на цена от $3.25, токена привлече вниманието на инвеститорите, търсещи изгодни възможности.

07.05.2024 0:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.