НАЧАЛО Регулации

Представител от Южна Корея предлага по-голямо сътрудничество за глобална крипто регулация

09.09.2018 16:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Представител от Южна Корея предлага по-голямо сътрудничество за глобална крипто регулация

Служител на финансовата надзорна служба (FSS) на Южна Корея предложи по-голямо международно сътрудничество между регулаторите за регулиране на крипто и ICO.

Юн Сук-Хюн, губернатор на FSS, направи изявление относно възможността за по-голямо сътрудничество по време на церемонията за откриването на 20-тата Конференция за интегриран финансов надзор (IFSC), която се проведе в Сеул в четвъртък, 6 септември и присъстваха представители от 15 държави.

Южнокорейският представител подчерта, че основната цел на страната е “да се подобри прозрачността на сделките за предотвратяване на незаконните дейности”. Както съобщават икономическите телевизии в Азия, Юн Сук-Хюн настоява за необходимостта от международна координация, включително обмен на информация между страните, в подготовка за риска от пране на пари, който може да се увеличи при появата на нови финансови продукти или услуги.

Управителят на FSS спомена също така, че регулирането на криптовалутите трябва да включва система за защита на потребителите и вътрешен контрол на финансовите дружества.

IFSC е организация, която контролира финансовата индустрия, включително банки, охранителни и застрахователни компании. Южна Корея, Япония, Австралия, Сингапур, Канада, Великобритания, Германия, Холандия, Австрия, Швейцария, Норвегия, Швеция, Унгария, Исландия, Дания и Ирландия са сред членовете на ISFC.

Южна Корея вече е изразила интерес към интегрирането на криптовалутите и блокчейн към различни услуги. Служителите на страната посетиха Швейцарската Крипто Долина, за да научат за технологиите, а южнокорейските законодатели също обсъдиха създаването на собствен “блокчейн остров”.

Въпреки това, южнокорейски служители също са предприели строги мерки за регулиране на крипто пазара. През август правителството изключи обмена на криптовалути от законодателството, регулиращо рисковите бизнеси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата с престъпленията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя временен отдел за разследване на крипто в постоянен.

30.04.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.