НАЧАЛО Други

Енергийната компания ENGIE си партнира с консултантска фирма за блокчейн проект

08.09.2018 13:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Енергийната компания ENGIE си партнира с консултантска фирма за блокчейн проект

Френската електрическа компания ENGIE и консултантската фирма Maltem Consulting Group съвместно създадоха фирма за блокчейн разработка, предназначена за търговски клиенти, съобщи прессъобщението, публикувано на 7-ми септември.

Новият проект, наречен Blockchain Studio, получи дялови инвестиции в размер на 1,9 милиона евро (около 2,1 милиона долара). Blockchain Studio създаде софтуерен пакет за търговски предприятия, състоящ се от два основни инструмента. Един инструмент е съсредоточен върху разработването на интелигентни договори и позволява прилагането му от потребители без технически опит. Другият инструмент управлява създаването на базирана на облак или базирана на сървъри блокчейн инфраструктура.

Според съобщението компанията планира да пусне своите услуги предимно на азиатския пазар в началото на 2019 г. с офис в Сингапур. До края на първия финансов семестър на следващата година Blockchain Studio ще открие и операции в Южна Европа.

Ивс Ле Желард, изпълнителният вицепрезидент и Chief Digital Office на ENGIE, изразява ентусиазъм към новия проект:

Много сме доволни, че допринасяме за това развитие, което би трябвало да позволи на блокчейн технологията да бъде достъпна за много участници. Това е отличен пример за иновативен инструмент, допринасящ за цифровата трансформация на ENGIE.

ENGIE вече е проучила блокчейн приложението в енергийния си бизнес. През юли корпоративният изследователски център на ENGIE Group, ENGIE Lab CRIGEN, подписа меморандум за разбирателство с Фондация IOTA. Сътрудничеството е насочено към проучването и експериментирането с технологията IOTA Tangle в енергийния сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто майнингът в Иран може да е заплаха за националната сигурност на САЩ

Сенаторите Елизабет Уорън и Ангъс Кинг наскоро изразиха загриженост относно потенциалната злоупотреба с добива на криптовалути от страна на иранското правителство.

04.05.2024 10:00 2 мин. четене

Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

Анализаторите на JPMorgan хвърлиха сянка на несигурност върху бъдещето на криптовалутите, въпреки бързия им растеж и по-широкото им приемане.

04.05.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива известност, докато Съединените щати се борят с икономически предизвикателства.

04.05.2024 8:00 2 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.