НАЧАЛО Други

Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

30.08.2018 10:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мъжът изпратил пощенската бомба на Биткойн търговец отива на съд в Швеция

Човек, който изпратил бомба по пощата на продавач на Биткойн и заплашил министри от правителството, ще бъде съден в Швеция.

Всеки осъзнава, че има много ненормални хора, които се промъкват в обществото. Докато правоприлагащите органи и правителствата се интересуват от ransomware и хакери по отношение на криптовалутите, такива престъпления не са наистина насилствени. Такъв обаче не е случаят с Майкъл Салон, 42-годишен мъж от Швеция, чийто процес започва днес в Стокхолм. Полицията го обвини, че е изпратил бомба по пощата на Cryptopay, базиран в Лондон биткойн продавач, както и че заплашва живота на 21 шведски правителствени служители.

Гневът над сметка води до пощенска бомба

През август миналата година Салон изпраща поща до CryptoPay. Причината за това действие изглежда е проблем с тяхната поддръжка на клиенти. Салон имал сметка с продавача на Биткойн и доставчик на портфейли, и искал да промени паролата си. Той изпратил имейл до екипа за поддръжка на CryptoPay, но в крайна сметка му съобщават, че не могат да променят паролата.

Отговорът му бил да изпрати бомба по пощата. Била е адресирана до двама служители на CryptoPay: Джордж Базиладзе и Дитрий Гунишов. Съоснователят на компанията Уесли Рашид отваря пакета, но за щастие не е задействал устройството. Полицията твърди, че мъжете са можели да бъдат убити или най-малкото да бъдат осакатени. Като цяло Салон е изправен пред опити за убийство, заради тази пощенска бомба.

Държавни служители – мишени

Изглежда, че Салон има някои сериозни проблеми с гнева. Други обвинения, пред които е изправен в процеса, са изпращане на писма, съдържащи смъртни заплахи и прах, на 21 шведски кабинета. Някои от министрите са: министър-председателя, министърът на отбраната, министърът на социалните въпроси и министърът на правосъдието и вътрешните работи.

За щастие никой не е бил наранен в тази престъпна дейност. Полицията установява, че прахът в писмата е безвреден. Полицията арестува Салон на летище “Арланда” в Стокхолм през май, след пристигането му от Тайланд.

Прокурорът Ева Уинцел заяви в изявление:

Аз твърдя, че е възнамерявал да причини сериозен страх на онези, които получават писмата. Престъпленията се влошават, защото във всеки плик има прах, който изглежда е токсичен и експлозивен. Заплахите пред избраните представители са особено сериозни, защото това са заплахи, насочени срещу демокрацията.

Швеция няма смъртно наказание. Всъщност шведската конституция забранява смъртното наказание. Най-тежкото наказание в шведската съдебна система е доживотна присъда, която действително е между 10 и 18 години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

06.05.2024 1:00 2 мин. четене

Използва ли Китай изкуствен интелект, за да манипулира мнението на хората?

Докладите сочат, че Китай използва тактики на когнитивната война, за да формира обществени убеждения и мнения, без да прибягва до пряка военна конфронтация.

06.05.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.