НАЧАЛО Биткойн

Създателят на JavaScript за масовото приемане на криптовалутите

27.08.2018 9:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Създателят на JavaScript за масовото приемане на криптовалутите

Брендън Айх, създател на JavaScript и съосновател на Brave, се присъединява към съвместно усилие, наречено Платформата на универсалния протокол (UP), за създаване на протокол за всички криптовалути.

Основателските организации са Brave, Blockchain в Berkeley, Uphold и Cred (бивш Libra Credit).

Ейх казва, че реалните проблеми на употребата, с които се сблъскват следващите 100 милиона потребители на цифрови активи, могат да бъдат решени и че новата универсална платформа може да доведе до масово приемане на крипто от потребителите.

“Ранните дни на интернет са много подобни на света на блокчейн днес, с много различни технологични платформи, фрагментирани и неспособни да комуникират помежду си”, казва JP Thieriot, съосновател на Uphold. “Ние вярваме, че платформата за универсален протокол е технология, която има потенциала да се свърже с блокчейн технологии, подобно на пробив на TCP и IP протоколите, които са довели до масовото приемане на интернет”.

Ключов въпрос в крипто екосистемата е свързан с нарастващия брой различни блокчейн. За масовото приемане, криптотата трябва да се представят далеч по-добре от сегашната система на множество местни фиатни валути, които изискват постоянни посредници и такси за прехвърляне на пари през границите. Новите потребители на криптвалута трябва да могат да скачат назад и напред между различните активи, които живеят на различни блокчейн, като Биткойн и Етериум.

Платформата UP работи с прокси токени. Прокси токенът е цифрово представяне на актив. Той може да представлява Биткойн, Litecoin, Ethereum и многото различни цифрови активи, които живеят на произволен брой различни блокчейн.


Идеята е да се проведе обща универсална марка, която позволява на отделните блокчейн и проекти, базирани на токени, да взаимодействат свободно и без триумф между тях. Например, “Proxy Bitcoin” може да съществува на Етериум.

Основателите на протокола заявяват, че платформата “ще публикува в реално време стойността на активите си на обществено място. Резервът ще бъде предмет и на тримесечни одити на трети страни, които ще бъдат споделени с общността, за да се демонстрира финансовата стабилност на екосистемата “Proxy Token”.

В допълнение към прокси валути като Биткойн, платформата ще позволи пълномощници и частен капитал. Потребителите ще могат да разменят, обменят и трансферират ценности в безпроблемна среда, създадена да компенсира многото технологични сложности на настоящата крипто екосистема.

Платформата има за цел да “направи безпрецедентна налична ликвидност за екосистемата”, като се справи с три от най-големите недостатъци на притежаването и използването на Биткойн и други цифрови активи. За да направи крипто далеч по-практично, удобно и доверено за потребителите и бизнеса, протоколът предлага три критични предпазни механизма: възстановяване на частния ключ, наследяване и осигуряване на загуби.

В допълнение, платформата UP е разработена така, че да позволява децентрализираните размени да изброяват по-лесно различните токени и да създават нови търговски двойки. Освен това, ще има частни опции за попечителство и портфейл.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Основателят на Cardano отговори на коментарите на Майкъл Сейлър за класифицирането на алткойните като ценни книжа

Чарлз Хоскинсън, основателят на компанията зад Cardano, се обърна към неотдавнашните коментари, направени от Майкъл Сейлър относно ADA, XRP, ETH и други алткойни.

05.05.2024 6:00 1 мин. четене

Топ 3 евтини криптовалути, които да гледате за краткосрочна инвестиция

На фона на слабата седмица на крипто пазара, само няколко избрани криптовалути успяха да покажат значителни печалби.

05.05.2024 3:00 2 мин. четене

XRP е “мъртва” криптовалута според анализатор

През последните месеци XRP отбеляза сравнително слаби ценови движения, въпреки потенциала си за практическо приложение в реалния свят.

05.05.2024 0:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на меме криптовалутата PEPE

Макар и пазарът на криптовалути да се е отклонил леко от своя рязък подем, един алткойн успява да привлече вниманието на инвеститорите.

04.05.2024 23:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.