НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

26.08.2018 17:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обединеното кралство ще съхранява цифрови доказателства на блокчейн

Правителството на Обединеното кралство разкри плановете си за провеждане на пилотен проект за съхраняване на цифрови доказателства в блокчейн.

Инициативата бе разкрита в съобщението на Баладжи Анбил, ръководител на дигиталната архитектура и кибернетичната сигурност в службата на съдилищата и трибуналите на нейното величество (HMCTS) в Министерството на правосъдието.

В изявлението Анбил разкри, че HMCTS тласъкът за разглеждане на разпределената счетоводна технология представлява основна част от плана за реформа на съда.

HMCTS и екипът на Офиса на Обединеното кралство Open Innovation Team проведоха съвместна среща за тази цел с идея да установят как блокове и цифрови книги могат да подпомогнат съдебните реформи.

Техническа експертиза на срещата бе осигурена от д-р Садек Фердос, научен сътрудник по технологична политика и научен сътрудник в Imperial College, Лондон. Той обясни на участниците, че децентрализираният характер на разпределените счетоводни книги им дава много висока степен на почтеност и дава възможност за иновативни решения за данни.

Той продължи да обяснява как блокчейн може да помогне при управлението на цифровите доказателства, като създадат безупречна одитна пътека, която следи задържането и предотвратява намеса.

Тази одитна пътека по същество формира основата за записването на създаването, модификацията и достъпа до цифрови доказателства от съдебната система.

Чрез използването на такива доказателства е възможно да се създадат точни и последователни реконструкции на събитията, за да се изследват действията и да се определи как е станало настоящото състояние на цифровите доказателства. Като такава, блок-веригата ефективно има силата да предоставя критична защитна рамка за цифровите доказателства, като осигурява гаранция за целостта на веригата за доказателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.