НАЧАЛО Алткойни

Експерти: Венецуелското Petro е просто “димна завеса” подкрепена от централизиран, осакатен от кредити обект

23.08.2018 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експерти: Венецуелското Petro е просто “димна завеса” подкрепена от централизиран, осакатен от кредити обект

Националната криптовалута на Венецуела, подкрепеният от нефт, Petro (PTR), се е разкрила като непрозрачен номер, подкрепен от централизирано и задлъжняло лице, предаде Wired на 22-ри август.

На фона на силната хиперинфлация във венецуелската икономика, президентът Николас Мадуро въведе тази седмица ребрандирана фиатна валута – суверенния боливар – който ще има с пет нули по-малко от борещия се предшественик – Боливар Фуерте (VEF).

Новата валута от своя страна е била закрепена към Petro, която сега се оценява на $60 или 3600 суверенни боливaра.

Планът ефективно обезценява боливара (VEF) от 285 000 за долар до 6 млн. – спад от 96%.

“Знам, че когато обърнете любовта в политиката, чудесата могат да се случат”, казва Мадуро. Но тъй като Хорхе Фариас, главен изпълнителен директор на венецуелския стартъп Cryptobuyer, каза на Wired:

Едно Petro трябва да ви докара $60 или 3600 суверенни боливари. Предполага се, че е подкрепено от петролни барели, произведени от националната петролна компания PDVSA. Уловката е, че PDVSA има и дългове в размер на $45 милиарда. И в реалния живот Petro, независимо дали е криптовалута или не, въобще не съществува. Не сме виждали нито едно Petro, което да циркулира, нито интелигентните му договори, нито правилата на токена, а още по-малко неговия блокчейн.

Роджър Бенити, изпълнителен директор на базираната в Лима крипто борса Bitlnka, заяви, че вярва, че Мадуро използва блокчейн технологията и Petro като “димна завеса”, за да разсее действията си от по-ранната, неуспешна прекомерна реновация на бившия президент Уго Чавес.

“Ситуацията е просто глупост, подкрепяйки една фиатна валута с криптовалута, обвързана с петролните барели, от субект, който има външен дълг, който не може да плати”, каза той.

Мадуро наскоро заяви, че Petro ще служи като разчетна единица и вече я представя като панацея за всичко, от бездомността до безработицата сред младите хора. Правителството започна продажбата на Petro през февруари, а Международната организация за суровини (IO) вече е събрала над $3,8 милиарда. Както кореспондентът на Corre Innovation, Дики Армур, каза на Wired:

Това може да не е просто номер, а номер, който работи. Въпросът обаче е, за кого работи? Президентът Николас Мадуро и неговите кохорти? Или хората от Венецуела? За съжаление е по-вероятно да бъдат първите.

Две други санкции срещу правителствата, Русия и Иран, също така посочиха, че обмислят ползите от създаването на собствените си криптовалути, издавани от държавата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tesla на Илон Мъск официално добави плащания с Dogecoin

Tesla, ръководена от Илон Мъск, въведе Dogecoin като официален метод за плащане на своя уебсайт. Страницата за плащания е преработена, за да включи Dogecoin – любимата меме монета на голяма част от крипто общността.

06.05.2024 13:35 1 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон се задава на хоризонта според крипто експерт

Скорошният скок на Биткойн (BTC) до рекордно високата стойност от $73,750, последван от спад до $57,000, постави основите на това, което мнозина в криптовалутната общност очакват като начало на алткойн сезона.

06.05.2024 8:30 2 мин. четене

Големите крипто инвеститори агресивно купуват тези 5 криптовалути

В последните операции на Binance няколко крипто китове значително разшириха притежанията си чрез придобиване на значителни количества PEPE, LINK, UNI, MKR и ENS токени.

06.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.