НАЧАЛО Други

Инвеститорите не послушаха Nvidia

18.08.2018 11:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите не послушаха Nvidia

За последната година Nvidia продаваше предимно на крипто миньори.

Графичните процесори (GPU) се оказаха необходими инструменти за миньорите на криптовалути, а компанията е най-големият производител на такива устройствата в света.

Но въпреки търсенето, което идва от крипто бума, компанията многократно предупреждава инвеститорите да не очакват значителни приходи от бизнеса в краткосрочен или дългосрочен план.

“Вярвам, че криптото ще бъде наоколо известно време”, каза главният изпълнителен директор на Nvidia Жен-Сун Хуанг през ноември 2017 г. “Ще видим, че криптото ще бъде малка, но не нулева част от нашият бизнес.”

Това не беше последният път, когато Хуанг проповядваше сдържаност: През февруари 2018 г. той заяви, че е направил модел на крипто приходите като плосък за следващото тримесечие, а през май 2018 г. Хуанг заяви, че очаква Q2 2019 приходите да спаднат с 66%.

Но когато главният финансов директор на Nvidia Колет Кресс каза на инвеститорите вчера (16-ти август), че приходите от криптовалута възлизат на 18 милиона долара – 82 милиона долара по-малко, отколкото компанията очакваше за тримесечието – акциите се понижиха с близо 5%. Крипто новината не беше единственият недостатък на фискалната четвърт, но Nvidia победи очакванията на Wall Street за приходите и печалбата на акция, но също така прогнозира малко по-ниски приходи през следващото тримесечие.

“Ние не включваме никакъв принос от крипто в нашата перспектива “, каза Кресс пред инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето какво тежи най-много на икономиката на Китай

Най-новото тримесечно проучване на централната банка в Китай показва, че домакинствата продължават да изпитват затруднения поради отслабения пазар на труда, което води до сравнително ниски разходи за потребление, тъй като хората са склонни да дават приоритет на спестяванията.

06.05.2024 19:30 2 мин. четене

Петролният гигант Saudi Aramco вдига цените за Азия

Saudi Aramco обяви повишение на официалните продажни цени на всички изнасяни от нея сортове за Азия, като според Bloomberg цената на Arab Light за доставка през юни ще се увеличи с $0.90.

06.05.2024 18:00 2 мин. четене

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.