НАЧАЛО Други

Възможно ли е Facebook да купи Coinbase?

17.08.2018 10:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Възможно ли е Facebook да купи Coinbase?

Няма съмнение, че Facebook е най-популярната и най-използваната социални медия в света. Като такава, тя се радва на масивна потребителска маса, обхващаща милиарди – 2,2 милиарда потребители, ако трябва да бъдем точни.

Огромната потребителска база също се римува с годишната нетна печалба на Facebook, която възлиза на  $ 15,943 спрямо статистиката представена от социалната медия. Въпросната сума е доста по-голяма в сравнение с това, което правят повечето крипто обмени. Ами какво ще стане ако Facebook изгради своя собствена борса за тъговия на криптовалути?

За начало, крипто обменът на Facebook ще бъде огромен. Това е много привлекателен стимул и като се има предвид готовия пазар, има смисъл Facebook да инвестира в него.

Това може да е просто спекулация, но имаше много силни индикации, че това твърдение може да се случи много скоро. Бивш член на борда в Coinbase, Дейвид Маркъс, подаде оставка, като се позовава на конфликт на интереси и след това е назначен да оглави крипто дивизия във Facebook. Coinbase пък е една от най-големите платформи за търговия на криптовалути в света.

Присъединете се към нашата Телеграм група.

Има два варианта:

Първи вариант: Coinbase планира да изгради социална мрежа и Маркъс избира да работи за Facebook, защото са конкурентно способни на такъв тип проект.

Втори вариант: Facebook планира да изгради своя собсвена борса и Маркъс не може да работи в две конкурентни борси.

Ще купи ли Facebook Coinbase?</s tron g>

Но какво би станало, ако FaceBook планира да купи Coinbase? В такъв случай крайният резултат все пак е, че Facebook притежава криптообмен. Това е много реална перспектива.

В момента обаче Facebook твърди, че се интересува само от технологията на блокчейн и че няма желание да придобие или да изгради криптообмен. Но ако трябва да погледнем в по дългосрочен план, това решение не би било толкова изненадващо. Все повече големи коопорации и компании се насочват към критпо и по-скоро блокчейн технологията. Facebook е поредната

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

08.05.2024 23:00 2 мин. четене

Топ 15 най-слабо представящите се икономики по света по БВП

След икономически спад икономиките често се възстановяват с по-голяма сила, освен ако не се сблъскат с непредвидени предизвикателства по пътя на възстановяването.

08.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ето защо не трябва да слушате Робърт Кийосаки според експерт

Разпродажбата на фондовия пазар през последния месец може да е вдъхнала кураж на мечките, но по-внимателен поглед към една значителна дългосрочна линия на тенденциите показва, че спадът, при който S&P 500 се понижи с около 4.6%, едва ли е имал значение.

08.05.2024 22:00 1 мин. четене

FTX предлага 118% компенсация на кредиторите си

FTX представи ново предложение, целящо да компенсира жертвите, засегнати от нейния фалит през 2022 г. Планът обещава да изплати всички вземания на кредиторите и да осигури „милиарди като компенсация за времевата стойност на техните инвестиции“.

08.05.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.