НАЧАЛО Други

Том Лий говори за предимствата на Bakkt

10.08.2018 20:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Том Лий говори за предимствата на Bakkt

Том Лий от Fundstrat представи мнението си за "Bakkt" (на ICE) и ключовите му предимства в сравнение със съществуващите крипто обмени.

The Intercontinental Exchange (ICE), компанията-майка на Нюйоркската фондова борса обяви на 3-ти август, че ще стартира “Bakkt”. Проектът представлява глобална платформа, както и екосистема за цифрови активи. Изпълнителният директор на Bakkt, Кели Лофлер, отбеляза, че:

Bakkt е предназначен да служи като мащабируема рампа за институционално, търговско и потребителско участие в цифровите активи чрез насърчаване на по-голяма ефективност, сигурност и полезност. […] Ние си сътрудничим за изграждането на отворена платформа, която помага за отключването на трансформационния потенциал на цифровите активи на световните пазари и търговия.

Том Лий, съосновател и главен анализатор на Fundstrat Global Advisors, сподели някои важни мнения и факти.

Той отбелязва, че Bakkt донася 1-дневни фючърсни договори за физически доставeни Биткойн, където купувачът на договора ще получи BTC на следващия ден. Това е подобно на предложението за ETF, предложено от VanEck / SolidX, което може да направи Биткойн ETF излишно.

В рамките на Биткойн търговия, платформата наподобява типичните крипто обмени като Binance и Coinbase. Независимо от това, Bakkt предлага някои ясни предимства в сравнение с тези популярни търговски платформи, поне според Лий.

Фактът, че Bakkt е собственост на компанията-майка на NYSE и има подкрепа от компании като Microsoft и Starbucks, е изключително важен.

Според Лий, ICE вече е установила търговски отношения с големи банки като JPMorgan и с брокери като Fidelity Investment и Charles Schwab. Това ще подготви традиционните инвеститори да получат достъп до Биткойн чрез своите брокери.

Освен това ICE има значителни финансови ресурси. С активи на стойност 85 млрд. долара и приходи от 6 млрд. долара, компанията осигурява солидна основа за своята платформа за цифрови активи.

Лий отбелязва, че Bakkt може да служи като мост за милениали, които не се доверяват на традиционните финансови институции и приемат цифрови плащания. Той цитира главния изпълнителен директор на ICE Джеф Спречър, който отбеляза:

Милениалите не вярват на традиционните финансови институции. За да спечелят доверието им, банките, брокерите и мениджърите на активи могат да използват валута, в която вярват милениалите, като Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Заплаха за пазарите на петрол, въпреки добрата позиция на глобалната икономика

Световната икономика е устойчива на очакваното забавяне, като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира темп на растеж от 3.1% за 2024 г. в сравнение с предишната прогноза от 2.9%.

02.05.2024 22:30 2 мин. четене

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.