НАЧАЛО Други

Великобританските финансови власти създават глобален блокчейн алианс за финтех иновации

08.08.2018 14:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Великобританските финансови власти създават глобален блокчейн алианс за финтех иновации

Financial Conduct Authority в Обединеното кралство (FCA) обяви създаването на глобална инициатива за подобряване на сътрудничеството по отношение на иновациите във финтех, като блокчейн, между регулаторните органи и компаниите, според официално съобщение от 7-ми август.

FCA заявява, че новият алианс, Глобалната мрежа за финансови иновации (GFIN), ще работи съвместно с 11 финансови институции и сродни организации, за да помогне на финтех фирмите да взаимодействат по-лесно с регулаторните органи от различни страни.

Според прессъобщението, GFIN има за цел да се консултира по теми като например разрастването на технологии като разпределена счетоводна книга (DLT) и изкуствен интелект (AI), както и регулирането на ценните книжа и първоначалните предлагания на токени (ICO).

Кристофър Улард, член на борда на директорите на FCA и изпълнителен директор за стратегията и конкуренцията, заяви в прессъобщението, че създаването на GFIN ще помогне на организациите да се възползват от предимствата на иновациите в областта на финансовите услуги за потребителите, като същевременно управляват потенциалните щети.

Новият алианс е част от по-нататъшното прилагане и развитие на успешния прогрес на глобалния финтех “пясъчник” на FCA, стартиран по-рано тази година.

Докладът от юли, проведен от големия иновационен център DAG Global и Deep Knowledge Analytics, заяви, че Великобритания трябва да стане лидер в технологията на блокчейн и крипто икономиката до 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

03.05.2024 5:00 2 мин. четене

Рапарът Еминем влиза в партньорство с Crypto.com

Известният американски рапър Еминем наскоро си партнира с Crypto.com, която популяризира кампанията си „Съдбата обича смелите“.

03.05.2024 4:00 1 мин. четене

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен роден протокол за кредитиране, наречен XLS-66d.

03.05.2024 3:30 2 мин. четене

Тази държава ще получи $2.2 милиарда от Microsoft за своя AI сектор

Microsoft обяви значителна инвестиция в Малайзия на обща стойност $2.2 милиарда, насочена към укрепване на инфраструктурата за облачни услуги и изкуствен интелект (AI).

02.05.2024 23:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.