НАЧАЛО Други

Първата магистратура по блокчейн в България обявява конкурс за стипендии

23.07.2018 14:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първата магистратура по блокчейн в България обявява конкурс за стипендии

Първата магистратура по блокчейн в България дава стипендии на най-мотивираните студенти

„Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ е първата по рода си магистърска програма в България, която ще обучава специалисти в сферата на блокчейн технологиите

Първата магистърска програма в България, която ще обучава специалисти по блокчейн технологии обявява съвместно с Jobs.bg конкурс за три стипендии на обща стойност от 5000 лева за целия период на обучение. Всички желаещи могат да кандидатстват в сайта на магистърската програма, като изпратят автобиография и мотивационно писмо.

Магистърската програма „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ е създадена от водещи технологични консултанти и експерти в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Новата магистърска програма не изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с бизнес насоченост и ще създава специалисти в актуалната и перспективна област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн – една от най-значимите за развитието на света технологии, която стана разпознаваема за широката аудитория най-вече около навлизането на криптовалутите.

Сред лекторите в магистърската програма „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ са  Николай Живанкин, Радой Стоянов, Александър Захариев и Ангел Парасков – специалисти с дългогодишен опит в сферата на технологиите, финансите и бизнеса. По време на обучението си студентите ще изучават основите на блокчейн технологията, крипто-портфейлите, криповалутите, крипто-борсите, умните договори (Smart Contracts) и иновациите в контекста на блокчейн технологията. Освен специализираните предмети, свързани с блокчейн технологиите студентите ще изучават традиционните икономически и бизнес специалности, което ще ги превърне в завършени професионални кадри за бизнес отделите на технологичните компании.

Повече информация можете да откриете в сайта на магистърската програма „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“: http://bdt.vuzf.bg, както и във Фейсбук на адрес: https://www.facebook.com/bdt.vuzf/

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тежък срив на йената срещу долара – Биткойн ли е решението за проблемите на Япония?

Глобалният икономически пейзаж представя тревожни показатели, тъй като японската йена наскоро падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар от 34 години насам.

27.04.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС насочва погледа си към Европа

Алиансът БРИКС разширява фокуса си към Европа, а балканската държава Сърбия се очертава като потенциален член.

27.04.2024 19:00 2 мин. четене

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

БРИКС: Китай са разпродали $74 милиарда в американски ценни книжа за една година

Значителното намаление на притежаваните от Китай американски държавни ценни книжа през последната година, възлизащо на повече от $74 милиарда, отразява значима промяна в глобалната икономическа динамика.

27.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.