НАЧАЛО Регулации

Решението на Индия за крипто ще бъде отложено за септември

20.07.2018 23:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Решението на Индия за крипто ще бъде отложено за септември

Изслушването на Върховния съд на Индия относно забраната на централната банка за крипто сделки, първоначално насрочено за 20-и юли, бе преместено за септември, според tweet.

Банковата забрана на резервната банка на Индия (RBI) бе въведена в началото на април тази година и забранява на местните банки да предоставят услуги на всяко лице или бизнес, които се занимават с криптовалути.

Върховният съд е изслушал “ограничените аргументи” от името на Индия и Мобилната асоциация на Индия (IAMAI) и RBI, но поради “малкото други”, които не подават отговори на петиции, изслушването ще бъде на 11-и септември 2018 г.

В средата на май Върховният съд е потвърдил забрана на крипто до изслушването през юли, като в началото на юли също така реши да не предоставя временни облекчителни мерки на засегнатите от забраната.

Крайният срок за въвеждане на забраната за справяне със свързаните с крипто сметки изтече на 5-и юли. Оттогава индийските граждани не са могли да купуват и продават крипто на борси, а крипто-обмените и компаниите не могат да получават заеми от банки в Индия.

Също през юли, анонимен източник в правителството съобщи, че индийските регулатори биха могли да третират криптовалутите като стока, вместо да въвеждат забранена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата с престъпленията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя временен отдел за разследване на крипто в постоянен.

30.04.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.