НАЧАЛО Други

Stellar става първият Шариат сертифициран блокчейн за разплащания и токенизация на активи

18.07.2018 16:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stellar става първият Шариат сертифициран блокчейн за разплащания и токенизация на активи

“Stellar”, платформа с отворен код, е първият леджър протокол получил сертификат за спазване на Шариата в областта на парични трансфери и токенизацията на активи, според блог пост на Stellar, публикуван на 17 юли.

Шариат бюрото за преглед, водеща международна консултантска агенция на Шариата, лицензирана от Централната банка на Бахрейн, е разгледал възможностите и приложенията на Stellar. Агенцията публикува насоки, които позволяват внедряването на технологията Stellar в ислямските финансови институции.

С това удостоверение, <a style="" href="https://www.cryptodnes.bg/kingdom-trust-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D1%8F- zcash -%D0%B8-stellar/” target=”_blank” rel=”noopener”>Stellar може да подобри своята екосистема в региони, където операцията в областта на финансовите услуги изисква спазване на принципите на ислямското финансиране. Този ход ще позволи на финансовите институции, намиращи се в Съвета за сътрудничество в Персийския залив и някои части на Югоизточна Азия, да имплементират Stellar технология в съгласуваните с Шариата продукти и услуги.

Докато Stelerar се нарича “първият протокол, одобрен от Шариата в областта на паричните преводи” криптовалутата NOORCOIN също бе сертифицирана от Световния консултативен комитет за Шариата през март, наричайки себе си “първия съвместим с Щариат токен за комунални услуги”.

През април Bitcoin (BTC) бе признат за “общо допустим” по силата на закона за Шариата според доклад</s tron g>, публикуван от вътрешен съветник на Шериата за финтех стартъпа на Blossom Finance. Авторът на доклада Мухамад Абу Бакър завършва с предупреждение, заявявайки, че макар цифровите валути да са халал (допустими), в повечето случаи търговците не трябва да ги купуват с инвестиционни цели.

Миналия месец южнокорейската блокчейн лаборатория IncuBlock подписа меморандум за разбирателство с малайзийска правителствена консултативна комисия за развитие на блокчейн технологични разработки, съгласно закона Шариата. Субектите ще работят върху разработването на блокчейн платформа и децентрализирано приложение (DApp), което ще отговори на “социалните изисквания”, които да бъдат считани за халал от Комисията за Шариата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Русия предполагаемо използва софтуера на Kaspersky във войната срещу Украйна

Доброволна група за събиране на разузнавателна информация, наречена InformNapalm, твърди, че AI софтуер, разработен от руската фирма за киберсигурност Kaspersky, е бил интегриран в руски дронове, използвани в конфликта с Украйна.

06.05.2024 5:00 2 мин. четене

Целта от 2% инфлация е критична за стабилизиране на американската икономика

Президентът на Федералния резерв на Ню Йорк Джон Уилямс подчерта значението на целта на централната банка на САЩ за инфлация от 2% за поддържане на ценовата стабилност и насърчаване на икономическия просперитет по време на скорошна конференция.

06.05.2024 4:00 2 мин. четене

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

06.05.2024 1:00 2 мин. четене

Използва ли Китай изкуствен интелект, за да манипулира мнението на хората?

Докладите сочат, че Китай използва тактики на когнитивната война, за да формира обществени убеждения и мнения, без да прибягва до пряка военна конфронтация.

06.05.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.