НАЧАЛО Други

Блокчейн дебютира като инструмент в авиокосмически вериги за доставки

17.07.2018 17:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейн дебютира като инструмент в авиокосмически вериги за доставки

Дъблинската основна консултантска фирма Accenture си партнира с френската мултинационална авиокосмическа компания Thales Group, за да актуализира веригите за доставки на самолети, използвайки блокчейн, съобщиха в прессъобщението на 16-ти юли.

Базирано в Hyperledger Fabric и за дебюта си в авиокомпанията “Farmborough Airshow” в Обединеното кралство от 21 до 22-ри юли, решението ще използва блокчейн в тандем с инструмента за физически ненаблюдаема функция (PUF) на Thales за “проследяване и удостоверяване на частите и материалите на самолета”.

“Авиокосмическата и отбранителната промишленост има една от най-големите и сложни вериги за доставки в света“, казва Джон Шмид, глобален управляващ директор на Accenture за аерокосмическа и отбранителна практика, като продължава:

“Технологията блокчейн предлага нов, елегантен и сигурен начин за индустрията да проследява множество компоненти, като същевременно спира фалшифицирането и подобрява възможностите за поддръжка.”

Шмид добави,че блокчейн скоро може да “промени играта” в космическата индустрия, като повтори коментарите, направени през 2017 г. за способността на технологията да гарантира автентичността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето защо не трябва да слушате Робърт Кийосаки според експерт

Разпродажбата на фондовия пазар през последния месец може да е вдъхнала кураж на мечките, но по-внимателен поглед към една значителна дългосрочна линия на тенденциите показва, че спадът, при който S&P 500 се понижи с около 4.6%, едва ли е имал значение.

08.05.2024 22:00 1 мин. четене

FTX предлага 118% компенсация на кредиторите си

FTX представи ново предложение, целящо да компенсира жертвите, засегнати от нейния фалит през 2022 г. Планът обещава да изплати всички вземания на кредиторите и да осигури „милиарди като компенсация за времевата стойност на техните инвестиции“.

08.05.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС: Алиансът продължава да трупа злато с рекордни темпове

Икономическият алианс БРИКС активно увеличава златните си резерви като част от текущата си стратегия, а Китай е начело в 17-месечната поредица от придобивания на благородния метал.

08.05.2024 19:30 2 мин. четене

БРИКС: Трябва да сме готови за срив на световната финансова система според представител на МВФ

Миналия петък руският представител в Международния валутен фонд Алексей Можин предупреди, че страните от БРИКС трябва да се подготвят за евентуален срив на долара и международната парична система.

08.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.