НАЧАЛО Крипто Крими

Над 1 милион китайски компютри са били заразени да копаят крипто

09.07.2018 18:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 1 милион китайски компютри са били заразени да копаят крипто

В понеделник бе публикуван доклад, в който се посочва, че властите в град Лиян, Китай, са арестували двадесет хакери, обвинени в заразяване на голям брой компютри, за да се копаят криптовалути.

Хакерите, които заразиха повече от един милион компютри в Китай, са изкопали над 2 милиона долара в криптовалути от незаконните минни дейности.


Бюрото за обществена сигурност в Weifang City Netan Detachment и Бюрото за обществена сигурност Кингджоу под ръководството на Министерството на обществената сигурност и провинциалната служба за обществена сигурност, със съдействието на екипа за сигурност на програмата “Tencent Keeper”, в съответствие с изискванията на Министерството на обществената сигурност и Провинциалната служба за обществена сигурност “Net Net 2018 Special Action” изисквания за разгръщане успешно разби случая на “1.03” мега-незаконна компютърна информационна система за контрол. Понастоящем 20 заподозрени бяха арестувани, 11 бяха пуснати под гаранция и 9 бяха арестувани.

Заподозрените са въвели злонамерен софтуер в приставките за интернет браузър, създадени от тях за различни незаконни цели. Според Legal Daily в продължение на две години хакерите са добивали над 26 милиона DGB, DCR и SC монети плюс над 15 милиона юана са били незаконно придобити (откраднати).

Атаката бе идентифицирана от отдела по сигурността на програмата Tencent Keeper в началото на 2018 година. Те откриха игра, в която имаше програма за троянски кон и крипто копаене.

Полицейските следователи твърдят, че престъпниците обикновено разследват виртуална валута, която се копае трудно предварително, и незаконно контролират компютъра на потребителя чрез облачен компютинг и изчислителни услуги за клауд компютинг с видео карти, и имплантират минната програма. Потребителят не е наясно с това.

Съответно, когато компютърът е активен, минните операции бяха изпълнени тихо. Веднъж след като програмата изкопае консистентна сума, тя обработва трансферите и изтегля парите.

Според доклада хакерите са разработили верига от над 100 агенти, които спомогнаха за популяризирането на незаконната минна програма.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.