НАЧАЛО Алткойни

Етериум ще стигне 1 милион транзакции в секунда

04.06.2018 18:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ще стигне 1 милион транзакции в секунда

Vitalik Buterin, създателят на Етериум, обясни, че с решения като например Sharding и Plasma, мрежата Етериум ще може да обработва 1 милион транзакции в секунда.

По-рано, на различни конференции и презентации Бутерн подчерта, че Етериум блокчейн протоколът и децентрализираните блокчейн мрежи като цяло се борят да се справят с проблемите на мащабируемостта.

През септември 2017 г, по време на интервю с инвеститор на рисков капитал Naval Ravikant на конференцията Disrupt SF 2017, организирана от TechCrunch, Buterin отбеляза, че Биткойн и Етериум обработват три до шест транзакции в секунда при максимален капацитет. Той добави, че за да поддържа блокчейн широко-мащабни платежни мрежи като Visa, фондовите пазари като Nasdaq и мрежите за интернет на нещата (IoT), той ще трябва да обработва стотици хиляди транзакции в секунда.

Биткойн понастоящем обработва малко по-малко от три транзакции в секунда и ако се приближи до четири, той вече е в максимален капацитет. Етериум прави пет пъти в секунда и ако надвишава шест, то е в пиков капацитет. От друга страна, Uber средно прави 12 курса в секунда, PayPal стотици транзакции, Visa няколко хиляди, големите борси десетки хиляди, а в IoT говорим за стотици хиляди в секунда.

Бутерин заяви, че второстепенните решения, които понастоящем се тестват върху тестовата мрежа на Етериум, биха позволили на мрежата да подкрепи широко-мащабни децентрализирани приложения с милиони потребители. Това ще стане чрез новаторски подход към оптимизирането на блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цените на меме криптовалутите се сриват, следвайки спада на пазара

При значителен спад за крипто пазара, меме монети като DOGE, SHIB и PEPE претърпяха значителни спадове в цените на 1 май, което засили опасенията сред търговците и инвеститорите в световен мащаб.

02.05.2024 1:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP през месец май

На фона на по-широкия спад на крипто пазара, XRP също отбеляза понижения на различните си графики, като проби нивото на подкрепа от $0.50.

02.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази меме криптовалута е на ръба на катастрофален срив – ето защо

В момента Shiba Inu се люлее на ръба на потенциален спад на фона на задаващ се натиск за продажба, който заплашва да тласне стойността му под $0.00001.

01.05.2024 23:00 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.