НАЧАЛО Крипто Крими

Twitter акаунта на Чарли Лий е хакнат? Не съвсем…

21.05.2018 21:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter акаунта на Чарли Лий е хакнат? Не съвсем…

Създателят на Litecoin направи интересен tweet, който се надяваме ще заземи наивните оптимисти.

Tweet-а остави много потребители с впечатлението, че неговият Twitter акаунт е хакнат. Причината за целия театър беше да научи крипто-общността, че няма безплатен обяд.

По-рано днес Чарли Лий публикува съобщение в Twitter, което гласи следното:

Само за ограничен период от време, давам 100 LTC. За да получите 1 LTC, първо ми изпратете 0,01 LTC. Побързайте, преди да свършат монетите!

Като цъкнете на линка, виждате следното съобщение:

Не, не давам монети безплатно. В бъдеще, не се заблуждавайте от tweets от мен [или нещо друго], казвайки, че ще ви пращам монети само ако първо ми платите. Ако звучи прекалено хубаво, за да е истина, е прекалено хубаво, за да е истина.

Цялото намерение зад тази каскада беше да се вдигне осведомеността за нарастващият брой измами в социалната мрежа. През последните няколко месеца измамните процъфтяват в Twitter чрез крадене на профили или създаване на нови, фалшиви такива. Измамниците обещават на потребителите, че ще изпратят посочената сума, след като потребителят изпрати пари в портфейла им. Много хора в Twitter загубиха монетите си и в крайна сметка не получиха нищо в замяна.

Измамата екалира, когато тези извършителите получиха фалшив, верифициран профил и промениха името на профила на “Tron Foundation. Много хора от крипто-общността се хвана на въдицата, тъй като те вярваха, че Трон всъщност са раздавали криптовалути.

Измамниците все още просперират в социалната медийна платформа. Чарли Лий използва интелигентна стратегия, за да образова хората. Браво на него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.