НАЧАЛО Регулации

Колорадо – криптовалути за политически кампании

20.05.2018 22:11 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колорадо – криптовалути за политически кампании

Политическите кандидати в Колорадо скоро ще могат да приемат криптовалути за кампаниите си, според Denver Post на 17-и май.

Държавният секретар Уейн Уилямс направи предложение за допускане на дарения в криптовалути за политически кампании. Федералната избирателна комисия на САЩ (FEC) вече одобри приемането на Биткойн като народни дарения за политически кампании. Това дава на кампанията 10 дни, за да прехвърли даренията в криптовалута.

Даренията в крипто ще бъдат третирани като дарения в брой, като стойността се определя в момента на даряването.

Докато подобни дарения могат да изглеждат практични за дарителя, заместник-държавният секретар на Колорадо заяви:

Няма да има счетоводни проблеми, потенциално за кампании, които искат да го използват. Въпреки това, Staiert също така добави, че ” FEC го прави сега, така че ние просто отиваме заедно за каране.”

Колорадо няма да бъде първият щат в САЩ, който дава възможност за дарения за политически кампании с криптовалути. Първият е Ню Хемпшир, който започна да позволява на кандидатите да приемат вноски в криптовалута през 2014-та.

По-рано този месец част от държавното законодателство за създаване на насоки за идентифициране на крипто токени е гласувано в Държавния сенат в Колорадо, което някои възприемат като удар за блокчейн иновациите в държавата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.