НАЧАЛО Регулации

Новата регулация на Bitfinex

18.05.2018 17:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата регулация на Bitfinex

Крипто-обмена Bitfinex изисква потребителите да потвърдят данъчния си статут.

Bitfinex наскоро разпрати писмо до определени потребители, кoeто гласи, че се изисква от тях да разкриват данъчната си информация.


Бюрото може да сподели тази информация с правителството, според tweet направен 17-ти май.

Борсата е регистрирана на Британските Вирджински острови (BVI), поради което по силата на закона на BVI тя е длъжна да докладва конкретна информация на правителството на BVI. След това Bitfinex може да предаде информацията на данъчните органи в съответствие със Закона за данъчно съответствие на САЩ (FATCA) и с Общия стандарт за отчитане на икономическото сътрудничество и развитие (CRS).

Kрайният срок за подаване на информацията е 24-ти май. Bitfinex е основан през 2012-та и е със седалище в Хонг Конг. С пазарна капитализация от $ 686 млн, е четвъртият по големина крипто-обмен в световен мащаб. Миналия месец борсата попадна под “Инициативата за интегритет на виртуалните пазари”. Като част от програмата, на борсата беше изпратено писмо, което изиска предоставянето на информация за операциите, вътрешния контрол и други ключови въпроси. Идеята е да се защитят инвеститорите и потребителите на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.