НАЧАЛО Други

Индийският ИТ гигант Infosys започва да използва блокчейн

18.05.2018 14:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индийският ИТ гигант Infosys започва да използва блокчейн

Индийският ИТ гигант "Infosys" направи проучване за потенциала на блокчейн технологията с цел евентуално взимане на нови решения свързани с повишаване ефиктовността на търговското финансиране.

Дъщерното дружество на компанията Infosys Finacle обява в сряда, че в момента се разработва търговска мрежа наречена India Trade Connect
( ITC ). В партньорската мрежа на проекта участват седем от най – големите банки в Индия.

Блокчейн-базираната мрежа е създадена с цел да дигитализира финансовите бизнес процеси и да подпомогне области, като валидирането на собственост и платежните документи.

ITC в момента е само пилотна версия, коята автоматизира много от вътрешно-техническите процеси, увеличава прозрачността за потребителите и успява да се справи с много от рисковете на финансовата верига за търговия и снабдяване. Според Infosys Finacle използването на блокчейн гарантира сигурността на платформата в по – дългосрочен план.

Главният бизнес директор Sanat Rao каза, че се надява да привлече повече банки към проекта за да може да може възможно най – голям брой хора да се възползват от предимствата на блокчейн технологията:

Дигитализирането на процесите на търговското финансиране, използвайки технологията на разпределителните счетоводни книги, разгъща огромен потенциал за елиминиране на триенето, намаляване на разходите и увеличаване на приходите чрез нови бизнес продукти, които използват съвременните технологии.

ICICI Bank, която неотдавна стартира инициатива свързана с търговията чрез блокчейн, в която взеха участие повече от 250 компании също взе участие в партньорската мрежа на ITC.

Генералният мениджер на ICICI Bank направи следното изказване:

Целта на партньортите е създаването на всеобхватна блокчейн екосистема , като по този начин допринесе за по-голямото възприемане на тази технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

AI: Meta инвестира $30 милиарда в графични процесори на Nvidia

Meta направи смел ход, като инвестира $30 милиарда в графични процесори (GPU) на NVIDIA, за да подсили възможностите си за AI.

04.05.2024 11:30 2 мин. четене

Кризата с американският дълг става все по-сериозна и светлината в края на тунела не се вижда

Икономическата траектория на Съединените щати се доближава до обезпокоителна низходяща спирала. Последните данни разкриват, че разходите за лихви, направени от правителството на САЩ, са надхвърлили прага от $1 трилион, сигнализирайки за потенциални рискове от предстоящ икономически спад.

04.05.2024 10:30 2 мин. четене

Крипто майнингът в Иран може да е заплаха за националната сигурност на САЩ

Сенаторите Елизабет Уорън и Ангъс Кинг наскоро изразиха загриженост относно потенциалната злоупотреба с добива на криптовалути от страна на иранското правителство.

04.05.2024 10:00 2 мин. четене

Крипто пазарите са на ръба – предупреждение от JPMorgan

Анализаторите на JPMorgan хвърлиха сянка на несигурност върху бъдещето на криптовалутите, въпреки бързия им растеж и по-широкото им приемане.

04.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.