НАЧАЛО Регулации

Забрана за търговия с криптовалути в Зимбабве

13.05.2018 13:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Забрана за търговия с криптовалути в Зимбабве

Централната банка на Зимбабве наскоро забрани на финансови институции да се занимават с криптовалути, съобщават местната медия NewsDay на 12-и май.

Според доклада директорът и регистраторът на банковите институции на Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ) Норман Матарука нареди на всички финансови институции да прекратят обслужването на борси за криптовалути в рамките на 60 дни и да започнат да ликвидират съществуващите свързани с крипто сметки.

На финансовите институции е наредено да “гарантират, че не използват, търгуват, държат и / или не извършват сделки с виртуални валути”, което се отнася както за бизнеси, така и за физическите лица.

Обяснявайки решението, Матарукa подчерта връзката между криптовалутите и традиционната фиатна финансова система, като заяви, че RBZ има “задължение да защити целостта на платежните системи”, което централната банка не е готова да осигури за криптото.

NewsDay съобщава, че губернаторът на RBZ, Джон Мангуджа предупреждава обществото в отделно изявление, че лицата, които търгуват с криптовалути в страната, правят това на свой риск:

“Всяко лице, което купува, продава или по друг начин извършва транзакции в криптовалути, било то онлайн или по друг начин, прави това на свой риск и няма да се обръща към резервната банка или към който и да е регулаторен орган в страната”.

През ноември 2017 г. е съобщено, че RBZ считат, че използването на криптовалути като Биткойн е просто незаконно плащане, докато финансовите органи не разработят регулаторна рамка за крипто.

В началото на април Reserve Bank of India (RBI) обяви подобна забрана, като забрани на всички субекти под нейна юрисдикция да се занимават с бизнеси или физически лица свързани с крипто.

Предложението на RBZ също така следва неотдавнашното предупреждение срещу криптовалутите от Central Bank of Kenya (CBK), която миналия месец поясни за рисковете, свързани с крипто търговия, като измами, хакерство и загуба на данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Южна Корея ще превърне временния си отдел за разследване на крипто престъпления в постоянен

Южна Корея се подготвя да институционализира усилията си в борбата с престъпленията и измамите, свързани с крипто, като трансформира своя временен отдел за разследване на крипто в постоянен.

30.04.2024 0:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.