НАЧАЛО Биткойн

Биткойн вече и на физически “банкноти”

12.05.2018 12:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн вече и на физически “банкноти”

Tangem, startup от Швейцария и Сингапур, пусна пилотна продажба на физическа валута "банкнота" на Биткойн, съобщи прессъобщение, публикувано на 3 май.

Тази валута на Tangem, описанa в прессъобщението като “умни банкноти” с чип, разработен от Samsung Semiconductor, позволяват на потребителите физически да пренасят Биткойн, съхранявани в деноминации от 0,01 (около $ 96) и 0,05 BTC (около $ 482). Първата пилотна партида, състояща се от 10 000 валути, ще бъде изпратена от Сингапур на потенциални партньори и дистрибутори по целия свят.

Според прессъобщението, идеята за създаване на физическа валута на Биткойн е отчасти за по-лесно използване на крипто, “подобрявайки простотата и сигурността на придобиването, притежанието и циркулацията на криптовалутите”.

Сингапур разви репутацията си като център за криптовалути и развитие на блокчейн в Азия. Наскоро Сингапурската асоциация на финтех и тази в Япония, подписаха меморандум за разбирателство, за да си сътрудничат в развитието на финтех. Освен това, Китай и Сингапур завършиха доставка на бензин, използвайки изцяло блокчейн технология, в началото на април. През март тази година, Централната банка на Сингапур отново потвърди ангажимента си да използва блокчейн за трансгранични плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.