НАЧАЛО Други

Genesis с нов инвестиционен рунд от $200 милиона

21.02.2022 12:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis с нов инвестиционен рунд от $200 милиона

Genesis, базираният в Лондон доставчик на платформа за развитие на капиталовите пазари, събра $200 милиона в кръг на финансиране от серия C, воден от Tiger Global Management.

Accel, GV (бивш Google Ventures), Illuminate Financial, Insight Partners, Salesforce Ventures и Tribeca Early Stage Partners се присъединиха към кръга за Genesis, който изброява Citi и ING сред своите клиенти.

През последната година Genesis утрои размера на своя бизнес и общия брой служители, привличайки куп нови клиенти към своята платформа, която позволява бързото създаване на нов софтуер, без да се налага да се пишат значителни редове код.

По-конкретно, компанията твърди, че има засилен интерес от страна на клиентите към приемането на модела buy-to-build: изграждане на собствени предложения във фирмата, използвайки технологията Genesis.

Технологията на Genesis също е в центъра на проекта Octopus, нов търговски консорциум, воден от Citi и Bank of America, изграждащ независима платформа за данни и изпълнение за пазари с фиксиран доход.

Новото финансиране ще бъде използвано за разширяване на платформата Genesis, общността на разработчиците и модела на компанията “buy-to-build”.

Стивън Мърфи, главният изпълнителен директор на Genesis каза следното:

Работихме усилено, за да станем централни в предоставянето на ИТ на финансовите пазари, и увеличаваме фокуса си върху и ангажимента към нашата растяща общност от разработчици.

[…] През следващите месеци и с това ново финансиране, очакваме да включим хиляди нови разработчици и да ги подкрепим в тяхното пътуване от покупка до изграждане, като същевременно продължаваме да разширяваме нашата глобална мрежа от институционални партньори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.