НАЧАЛО Биткойн

Как Биткойн фючърсите намериха подкрепа в копачите

05.05.2018 20:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Биткойн фючърсите намериха подкрепа в копачите

Биткойн фючърсите не успяха да генерират интереса, който някои хора очакваха, когато CME Group Inc. и CBOE Global Markets Inc. започнаха да ги предлагат.

Те успяха да намерят подкрепа в копачите, твърди MarketWatch. Миньорите използват фючърси, за да хеджират залозите си сред нарастващите разходи за копаене.

Миньорите бавно хеджират своите залози и намаляват риска, на който са изложени, каза Боб Фицсиммънс.

CBOE Global Markets регистрира най-големия си дневен обем на 26ти март. Майските договори са близо 19 000, надскачайки 15 500-те, търгувани на 17-ти януари. Тогава видяхме скок във фючърсите, защото инвеститорите търсиха да покрият загубите си. Това се случи в деня, в който Биткойн спадна с 27%.

Копаенето стана по-скъпо


Количеството енергия, необходимо за добива на Биткойн, се е увеличило. Около 17 млн. Биткойн са добити досега, според CoinMarketcap.com.

Минното дело стана изключително изгодно, когато цената на BTC се доближи до $ 20,000 през декември. Миньорите започнаха да добиват колкото се може повече, дори и разходите за добив да нарастват.

Когато цената се понижи с повече от 65% до 6000 долара, приходите от добива намаляха с 40 млн. долара на ден, принуждавайки някои миньори да напуснат пазара, докато други се втурнаха да намерят по-евтини източници на енергия.

Fundstrat Advisors, фирма за стратегия на Уолстрийт, която публикува отчети за Биткойн, определи равновесната цена, за да изкара малко от $ 8,038. На 15 март цените на биковете бяха все още под тази сума.

Тъй като цената се е възстановила малко, надхвърляйки 9 000 долара, минната активност е възобновена.

Томас Флайт, основател и главен маркетинг директор на LLC, минно предприятие, базирано във Вирджиния, заяви, че компанията ще продължи да изгражда капацитет и в двете си местоположения.

Повишеният интерес към фючърсите също отразява степента на ангажираност на инвеститорите, придържащи се към позициите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Забавянето на потоците към спот Биткойн ETF е временно, а цената ще продължи нагоре

Анализаторите от Bernstein, изследователска и брокерска фирма, остават оптимисти въпреки забавянето потоците към спот Биткойн ETF, като го разглеждат като временна пауза, преди Биткойн да възобнови възходящата си траектория към целта си от $150,000 до края на 2025 г.

30.04.2024 6:30 2 мин. четене

Австралия се насочва към одобрение на спот Биткойн ETF

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg Австралийската борса за ценни книжа (ASX) е готова да одобри множество Биткойн ETF по-късно тази година, както е посочено от анонимни източници, запознати с въпроса.

30.04.2024 2:00 1 мин. четене

Приключи ли бичият цикъл за Биткойн?

Питър Бранд, опитен анализатор на графики и главен изпълнителен директор на Factor LLC, който преди това бе изключително бичи настроен към Биткойн (BTC), промени позицията си.

29.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.