НАЧАЛО Крипто Крими

Хакнат е Twitter акаунта на Vertcoin

02.05.2018 10:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакнат е Twitter акаунта на Vertcoin

Официалният Twitter акаунт на Vertcoin, peer-to-peer цифрова валута, беше компрометиран по-рано днес в опит да се извърши Биткойн (BTC) измама.

На 1-ви май, Vertcoin анонсира по Twitter за крипто раздаване в чест на успеха на валутата. Томболата обеща да прехвърли 10 BTC на победителя, който ще бъде обявен на 3-ти май. За да участват в томболата, измамниците поискаха от потребителите да изпратят 0,005 БТК на адрес, който цитираха в публикацията:

Почти непосредствено след публикуването на измамата, James Lovejoy, водещ разработчик на Vertcoin, предупреди потребителите, че профилът на Vertcoin е компрометиран, добавяйки, че всички томболи са фалшиви.

Този тип хак, където хакерите се представят за доверено лице и предлагат награди чрез томболи, е често срещан.

Често тези длъжности се придружават от коментари от десетки хора, които “успешно” са получили част от печалбата от томболата. Тази измама е интересна поради факта, че хакерите успяха да я изпълнят от инстински акаунт.

Хакерите са правили многобройни опити да се представят като основни играчи в крипто индустрията и да експлоатират репутацията им в измами с томболи и награди. През април измамници се представиха за Павел Дуров – главния изпълнителен директор на Телеграм, за да популяризират фалшива игра с награди. През януари, измамниците се представяли за Чарли Лий, като използвали имена на сметки, подобни на тези на истинския създател на Litecoin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто компания съди американски регулатор заради Етериум

Consensys, компанията майка на MetaMask, предприе съдебни действия срещу Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в съд в Тексас, твърдейки, че регулаторните превишават правата си.

26.04.2024 10:00 2 мин. четене

Американските власти арестуваха основателите на крипто портфейл заради пране на пари

В значително развитие властите на САЩ арестуваха Кеоне Родригез и Уилям Хил съоснователите на Samourai Wallet, по обвинения, свързани с управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари и заговор за извършване на пране на пари.

25.04.2024 17:00 1 мин. четене

SEC иска да глоби основателя на Terra с над $5 милиарда

Съобщава се, че SEC търси рекордна глоба от $5.3 милиарда срещу До Куон, изпадналия в немилост основател на екосистемата Terra.

25.04.2024 11:00 1 мин. четене

Нови арестувани, свързани с крипто измамата OneCoin

Уилям Моро е изправен пред обвинения в банкови измами, свързани с крипто схемата OneCoin, според документи в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

25.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.