Home

Мнозинството от крипто инвеститорите използват конкретна стратегия според проучване на Kraken

15.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мнозинството от крипто инвеститорите използват конкретна стратегия според проучване на Kraken

Неотдавнашно проучване, проведено от крипто борсата Kraken, разкрива, че значителен брой инвеститори на пазара на дигитални активи възприемат обща инвестиционна стратегия, за да получат експозиция.

Според резултатите 59% от участниците използват подход за осредняване на разходите в долари (DCA) за своите инвестиции в криптовалути.

DCA е стратегия, при която инвеститорите последователно закупуват активи с течение на времето, независимо от тяхната цена, вместо да се опитват да прогнозират пазарните движения. От Kraken отбелязват, че този метод позволява подход „постави и забрави“, който позволява на инвеститорите постепенно да натрупват крипто, като същевременно минимизират ефекта от краткосрочните колебания на цените и намаляват емоционалното вземане на решения.

Проучването показва, че 83.53% от крипто инвеститорите са прилагали в някакъв момент осредняване на разходите в долари, като 59% го определят като своя основна инвестиционна стратегия. Респондентите изтъкнаха няколко ключови предимства на DCA, включително защита от пазарна волатилност, намаляване на емоционалното въздействие в инвестирането и насърчаване на дисциплинирани инвестиционни навици.

Освен това проучването установи, че инвеститорите, които печелят над $100,000 годишно, са склонни да проявяват по-голяма увереност в инвестиционните си стратегии и е по-малко вероятно да променят плановете си в сравнение с тези с по-ниски доходи. За разлика от тях, инвеститорите с по-ниски доходи са по-склонни да се опитват да определят пазарния момент, вместо да поддържат последователен подход на DCA.

Данните на Kraken свидетелстват, че хората с по-високи доходи демонстрират по-силна ангажираност към своите стратегии за търговия, като 62.89% от тези, които печелят повече от $100,000, изразяват „много силна“ увереност в способността си да се придържат към плановете си по време на пазарните колебания. Това е ръст в сравнение с едва 30% сред тези, които печелят по-малко от $100,000.

Обратно, инвеститорите с по-ниски доходи може да са по-податливи на загуби поради ограничените парични резерви и разполагаем доход, което може да доведе до трудни решения за излизане от инвестиции при неблагоприятни пазарни условия. През 2022 г. само 78% от лицата, получаващи доходи между $25,000 и $49,999, съобщават, че могат да покрият месечните си разходи, в сравнение с 94% от лицата с доходи над $100,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether обмисля да предостави услуги за кредитиране на международни търговци

Tether (USDT), водеща стабилна монета, проучва възможността за отпускане на заеми на международни търговци на суровини, особено на развиващите се пазари.

15.10.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Главният изпълнителен директор на BlackRock сравни Биткойн със златото

Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock, е убеден, че Биткойн е на път да се превърне в самостоятелен клас активи.

15.10.2024 13:05 2мин. четене Kosta Gushterov

Робърт Кийосаки сподели тайната на оцеляването в тежки икономически времена

Робърт Кийосаки, финансов експерт и автор, неотдавна засегна в платформата X настоящите икономически предизвикателства, подчертавайки опасенията си за пазарни балони и нарастваща инфлация.

15.10.2024 12:01 2мин. четене Alexander Zdravkov

Политиката на Федералния резерв ще отслаби долара според експерт

Инвеститорът Люк Громен очаква постепенен спад на долара поради влошаването на фискалната ситуация в САЩ.

15.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.