Home

Tether разкри нова инвестиционна инициатива за милиарди

15.10.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether разкри нова инвестиционна инициатива за милиарди

Съобщава се, че компанията Tether, известна с емитирането на известната стабилна монета USDT, води преговори с компании за търговия със суровини за потенциално отпускане на милиарди.

Компанията проучва възможностите за кредитиране в щатски долари с различни предприятия от сектора на суровините, който се характеризира с голямо търсене на кредити. Източници, запознати с дискусиите, разкриха, че Tether също така оценява как нейната стабилна монета може да бъде интегриран в конвенционалната търговия със суровини. USDT се използва от търговци и производители в страни като Венецуела и Русия, за да се ориентират в санкциите на САЩ.

Кредитните линии са от съществено значение за операциите по търговия със суровини, като помагат на компаниите да финансират значителни доставки на петрол, метали и храни в световен мащаб. Въпреки че големи играчи като Trafigura поддържат широки кредитни мрежи – според сведенията разполагат с кредитни линии на стойност $77 милиарда – по-малките компании често срещат трудности при осигуряването на адекватно финансиране.

Кредитното предложение на Tether е привлекателно поради липсата на строги регулаторни изисквания в сравнение с традиционните банки, което позволява по-бързи транзакции и разплащания. Това може да бъде особено изгодно за по-малките и средните търговски дружества.

Тъй като частното кредитиране все повече навлиза в сферата на финансирането на търговията със суровини, компанията има за цел да се утвърди като значим инвеститор. Въпреки че Tether не е оповестила одитирани финансови резултати, в последното си заявление тя отчита печалба в размер на $5.2 милиарда за първата половина на 2024 г.

В неотдавнашно интервю за Bloomberg главният изпълнителен директор Паоло Ардоино потвърди интереса на компанията към финансирането на търговията със суровини, отбелязвайки, че стратегията все още се разработва. Той подчерта потенциала за големи възможности в този сектор, тъй като те продължават да проучват различни начини за търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Робърт Кийосаки сподели тайната на оцеляването в тежки икономически времена

Робърт Кийосаки, финансов експерт и автор, неотдавна засегна в платформата X настоящите икономически предизвикателства, подчертавайки опасенията си за пазарни балони и нарастваща инфлация.

15.10.2024 12:01 2мин. четене Alexander Zdravkov

Политиката на Федералния резерв ще отслаби долара според експерт

Инвеститорът Люк Громен очаква постепенен спад на долара поради влошаването на фискалната ситуация в САЩ.

15.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Няколко причини, поради които цената на петрола върви надолу днес

Цените на суровия петрол се понижиха рязко днес, тъй като някои от факторите, които подкрепяха пазара в началото на месеца се забавиха.

15.10.2024 11:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Изкуственият интелект може да се окаже сериозна заплаха за финансовата стабилност

Резервната банка на Индия (RBI) изрази загриженост относно потенциалните рискове, породени от изкуствения интелект (AI) във финансовия сектор, като се присъедини към други световни централни банки, предупреждаващи за въздействието му върху финансовата стабилност.

15.10.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.