Home

Биткойн: Оптимизмът за октомври намалява, тъй като пазарните затруднения продължават

13.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Оптимизмът за октомври намалява, тъй като пазарните затруднения продължават

В световен мащаб предвидените мерки за стимулиране в Китай не оправдаха очакванията, разочаровайки инвеститорите и допринасяйки за спада на Биткойн. Неотдавнашната липса на конкретни планове от страна на Националната комисия за развитие и реформи (NDRC) допринесе за безпокойството на пазара, което съвпадна със значителен спад на индекса Hang Seng.

Въпреки това до 12 октомври Биткойн трудно преодолява нивото от $64,000, въпреки значителното покачване през предходния месец. Това породи опасения сред инвеститорите относно потенциалното рали, особено при наличието на няколко предизвикателства пред тях.

Един от ключовите проблеми е високото ниво на отворения интерес към фючърсите върху BTC, който понастоящем възлиза на $35.3 милиарда, което е знак, че пазарните върхове може да са близо. Подобни условия често водят до повишена волатилност, като прибирането на печалби вероятно ще предизвика корекции на цените.

Освен това неотдавнашната активност на спот пазара се охлади. След трескавото купуване след ценовия спад през септември ентусиазмът намаля, което накара много трейдъри да се колебаят дали да се върнат обратно. Липсата на агресивни покупки може да попречи на поддържането на цените и потенциално да доведе до стагнация или спад.

Нагласите на инвеститорите се изместиха към предпазливост, като сега мнозина се стремят да си осигурят печалби. Индексът на страха и алчността, който почива на ниво 37, отразява това предпазливо настроение, което предполага, че на хоризонта се задава засилен продажбен натиск.

Макроикономическите тенденции и глобалните проблеми допълнително усложняват обстановката. Въпреки че имаше надежда за намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, несигурността около данните за инфлацията и заетостта остава. Противоречивите доклади за индекса на потребителските цени затрудняват предвиждането на действията на Фед, което подкопава ролята на Биткойн като инфлационен хедж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как китовете са попречили на Биткойн да стигне нов исторически връх според CryptoQuant?

Главният изпълнителен директор на компанията за пазарна информация CryptoQuant предполага, че Биткойн (BTC) се приближава към най-дългия си период на диапазон след халвинг събитие.

13.10.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Неактивен от 12 години Биткойн кит достигна над 994,000% печалба

Няколко спящи oт десетилетие BTC портфейла, наскоро демонстрираха неочаквана активност, което доведе до огромни печалби за собствениците им.

13.10.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Майкъл Сейлър разкри амбициозния план за бъдещето на MicroStrategy

В неотдавнашно интервю с анализаторите на Bernstein съоснователят и изпълнителен председател на MicroStrategy Майкъл Сейлър сподели малко повече информация за амбициозния план на компанията.

12.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Трейдърът Кевин Свенсън разкри новата си прогноза за цената на Биткойн (BTC)

Крипто анализаторът и трейдър Кевин Свенсън сподели вижданията си за текущото състояние на Биткойн (BTC), тъй като той излиза от бичия модел на обръщане на тренда.

12.10.2024 17:05 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.