Home

БРИКС: Управителят на иранската централна банка коментира новата платежна система

12.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Управителят на иранската централна банка коментира новата платежна система

Според управителя на иранската централна банка Мохамадреза Фарзин Русия е предложила нова система за трансгранични плащания за страните от БРИКС.

Тази система ще позволи банкови транzакции в местни валути, като свърже търговските банки и централните такива в рамките на БРИКС. Фарзин изтъкна потенциала за създаване на платформа за брутен сетълмент в реално време, която включва механизмите на дигиталните валута на централната банка (CBDC).

По време на посещението си в Русия за срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на страните от БРИКС Фарзин подчерта значението на изкуствения интелект в съвременното банкиране и изрази готовността на Иран да сподели своя опит с БРИКС.

Той вярва, че с вече наличната политическа воля и технологични инвестиции БРИКС може да създаде финансова система, която опростява трансграничните плащания, намалява разходите и засилва конкуренцията между страните членки.

Фарзин обсъди и глобалното значение на БРИКС, като отбеляза, че групата представлява 41% от световното население, 26% от сушата и произвежда значителен дял от световния петрол и желязна руда. Той изрази оптимизъм, че БРИКС може да създаде по-балансирана и справедлива глобална система.

Освен това преди срещата Фарзин се срещна с управителя на Руската централна банка Елвира Набиулина, за да проучи възможностите за засилено парично сътрудничество.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн: Програмист търси £495 милиона заради изгубен хард диск

Джеймс Хауелс води съдебна битка за обезщетение в размер на £495 милиона ($647 милиона), след като градският съвет на Нюпорт блокира иска му за разкопаване на сметище.

12.10.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Grayscale разширява гамата си от инвестиционни крипто продукти

От Grayscale обявиха, че обмислят да пуснат на борсата няколко нови актива като самостоятелни инвестиционни продукти или като част от предложения за различни активи.

12.10.2024 21:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Полицията в САЩ разследва разпространението на фалшиви сто доларови банкноти

Полицията в Клеър, Мичиган, разследва поредица от инциденти с фалшиви банкноти от $100, след като в клон на Isabella Bank са открити поне пет фалшиви банкноти.

12.10.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Съосновател на Ripple дари $1 милион в XRP за кампанията на Харис

Крис Ларсен, председателят на Ripple, направи важен ход, дарявайки $1 милион в XRP, за да подкрепи Камала Харис в президентската ѝ кампания.

12.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.