Home

OKX навлиза на дериватния пазар в ОАЕ

11.10.2024 16:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OKX навлиза на дериватния пазар в ОАЕ

OKX, една от най-големите крипто борси в световен мащаб, навлиза ударно в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA).

На 10 октомври компанията стартира нова борса в ОАЕ, контролирана от Регулаторния орган за виртуални активи (VARA), която предлага спот и дериватни пазари за дигитални активи.

В изказване в Музея на бъдещето в Дубай генералният регионален мениджър на OKX Рифад Махаснех заяви, че борсата ще обслужва както инвеститори на дребно, така и институционални инвеститори, като ще поддържа депозити в дирхами на ОАЕ (AED) от местни банкови сметки. Той сподели:

За първи път можем да приемаме депозити в AED директно от потребители от Обединените арабски емирства.

Платформата поддържа над 280 дигитални актива и 180 двойки за търговия, включително двойки с дирхами за основните криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Tether (USDT).

Главният изпълнителен директор на OKX Стар Сю заяви, че ОАЕ са били избрани заради прозрачната регулаторна рамка, пазарните възможности и наличието на таланти. Махаснех повтори това, отчитайки, че са били необходими три години, за да се навигира регулаторния процес, но че резултатът е благоприятен. Освен това, считано от 15 ноември 2024 г. преводите и конвертирането на криптовалути ще бъдат освободени от ДДС в ОАЕ.

Новата борса въвежда за първи път в ОАЕ и регулирани крипто деривати. Квалифицираните инвеститори на дребно и институционални инвеститори ще имат достъп до платформата за деривати, но трябва да отговарят на регулаторните изисквания, включително оценка на знанията и доказателство за финансова стабилност. Махаснех подчерта, че само напредналите трейдъри ще се квалифицират за търговия с деривати.

Този старт позиционира OKX като лидер в ОАЕ, изпреварвайки конкуренти като Binance в предлагането на деривати. През септември OKX се класира като втората по големина борса за обем на деривати с $565 милиарда в сделки, завладявайки 18.4% от пазара, докато Binance държи 40.7%. Общият пазарен дял на OKX, съчетаващ спот и търговия с деривати, сега възлиза на 14.1%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Mилениалите приемат криптовалутите като основна инвестиционна стратегия според Charles Schwab

Криптовалутите продължават да набират популярност, особено сред по-младите инвеститори.

11.10.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Fidelity Investments се сблъска с пробив в сигурността, засягайки десетки хиляди потребители

В резултат на скорошен пробив в системите на Fidelity Investments са били компрометирани личните данни на над 77,000 клиенти, стана ясно от подадена на 9 октомври жалба до главния прокурор на щата Мейн.

11.10.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Данните за индекса на производствените цени в САЩ предизвикват опасения за Биткойн

Данните за индекса на производствените цени в САЩ показват по-висока от очакваното инфлация, което поражда опасения за нейното въздействие.

11.10.2024 15:50 2мин. четене Kosta Gushterov

Ethena разкри 4-те RWA актива, в които ще инвестира

На 10 октомври Ethena разкри четирите актива, избрани от нейния комитет по риска за разпределяне в резервния фонд, съдържащ активи от реалния свят (RWA).

11.10.2024 13:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.