Home

ETF инвеститорите предпочитат крипто пред облигации – Charles Schwab

11.10.2024 10:35 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ETF инвеститорите предпочитат крипто пред облигации – Charles Schwab

Неотдавна от Charles Schwab разкриха, че 45% от инвеститорите в ETF търсят експозиция към криптовалути, надминавайки интереса към облигации (44%) и международни акции (27%).

ETF експертът Ерик Балчунас нарече тези открития “зашеметяващи“.

Криптовалутите вече се бяха превърнали в популярен избор в предишно проучване на Charles Schwab, проведено преди въвеждането на Биткойн ETF. Балчунас смята, че тези нови данни подчертават, че търсенето на инвеститорите за експозиция към крипто все още не е напълно задоволено.

Последното проучване сочи също така, че за ETF инвеститорите фактори като общите разходи и репутацията на доставчика са най-съществените фактори. По-специално по-младите инвеститори проявяват по-голям интерес към допълнителни аспекти като ликвидност и обем на търговията.

Мнозинството от инвестиралите в спот борсово търгуваните фондове (65%) планират да увеличат дела си през следващата година, като основните мотиви са изграждане на богатство, ребалансиране, защита от риск от спад и данъчна оптимизация.

В същото време при BTC ETF-ите се наблюдават разнопосочни движения, като на 9 октомври изходящите потоци бяха в размер на $30.6 милиона, отбелязвайки втори пореден ден на отливи, след значителните постъпления в размер на $233 милиона на 7 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ethena разкри 4-те RWA актива, в които ще инвестира

На 10 октомври Ethena разкри четирите актива, избрани от нейния комитет по риска за разпределяне в резервния фонд, съдържащ активи от реалния свят (RWA).

11.10.2024 13:30 1мин. четене Kosta Gushterov

DeFi проект, подкрепен от Тръмп, има за цел да набере $300 милиона

World Liberty Finance, ново DeFi предприятие, свързано с Доналд Тръмп и синовете му, се готви да стартира продажбата на токени следващата седмица.

11.10.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Американска банка бе глобена с рекордните $3 милиарда за пране на пари, свързани с наркокартели

Банката се съгласи да плати $3.1 милиарда за уреждане на обвинения, свързани с неуспеха ѝ да следи за пране на пари от наркокартели.

11.10.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ripple отвръща на обжалването на SEC

В продължаващата правна битка Ripple подаде “насрещна жалба” на 10 октомври 2024 г. след обжалване от страна на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

11.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.