Home

Джъстин Сън бе избран за министър-председател на Либерландия

10.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джъстин Сън бе избран за министър-председател на Либерландия

Основателят на Tron Джъстин Сън е поел нова роля като министър-председател на Либерландия - самопровъзгласила се микронация, разположена между Хърватия и Сърбия.

Либерландия обяви избора на Сън в изявление във вторник, заедно с избирането на предприемача Еван Лутра и журналистката Джилиан Годсил за членове на Конгреса.

Основана през 2015 г. от чешкия политик Вит Йедличка, Либерландия твърди, че е първата държава, приела Биткойн (BTC) като своя официална валута. Нейното децентрализирано правителство функционира чрез онлайн платформа, която позволява на жителите да участват в управлението.

За неотдавнашните избори Либерландия използва система за гласуване, базирана на блокчейн, за да осигури прозрачност и да премахне съмненията относно резултатите от изборите. Правителството се стреми да даде пример за модерни изборни процеси, които биха могли да се превърнат в стандартна практика в бъдеще.

Политическият път на Сън следва предишната му дипломатическа роля, където той беше постоянен представител на Гренада в Световната търговска организация (СТО) от 2021 до 2023 г. Въпреки че се оттегля от тази роля, милиардерът продължава да използва титлата „Негово превъзходителство“ в профилите си в социалните медии.

Територията на Либерландия от 7 км², за която не претендират нито Хърватия, нито Сърбия, представлява продължаващ експеримент в областта на децентрализираното управление и блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Саудитският престолонаследник ще пропусне следващата среща

Според изявление на Кремъл саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман няма да присъства на предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия.

10.10.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Стабилните монети помагат на латиноамериканците да се справят с инфлацията

Стабилните монети като USDT са се превърнали в основни финансови инструменти в Латинска Америка, подпомагайки гражданите да се справят с продължаващата икономическа нестабилност.

10.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Инфлацията в САЩ спадна до 2.4% – как реагира Биткойн?

Току-що Бюрото за трудова статистика на САЩ публикува последните данни за инфлацията и нещата изглеждат добре за американската икономика.

10.10.2024 15:42 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.