Home

Stripe въвежда отново USDC плащания за търговци от САЩ

10.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Stripe въвежда отново USDC плащания за търговци от САЩ

Stripe възобнови плащанията с криптовалута за американските трейдъри, като им позволи да приемат USDC чрез Етериум, Solana и Polygon.

Този ход е значително завръщане на гиганта в обработката на плащания, който за първи път поддържаше плащания с Биткойн през 2014 г., но през 2018 г. преустанови тази функция поради проблеми като бавното време за транзакции и високите такси.

Сега предприятията могат да обработват транзакции в USDC за клиенти в над 150 държави, като получават еквивалента им в долари.

Продуктовият ръководител на Stripe, Джеф Уайнстийн, отбеляза, че новата интеграция на плащанията работи с различни варианти на плащане и скоро ще поддържа абонаменти. Главният изпълнителен директор на Circle Джереми Алер изрази вълнението си от стартирането на услугата.

Въпреки че Stripe първоначално се стремеше към пускане през лятото, но поради забавяне го отложиха за октомври. Компанията планира да разшири възможностите за плащане в USDC за повече държави в бъдеще.

Stripe е активна и в крипто пространството, като даде възможност на европейските си операции да позволят на онлайн магазините да включват уиджети за закупуване на Биткойн, Етериум и Solana.

Освен това бе установено партньорство с Coinbase за интегриране на мрежата от втори слой на борсата, Base, в нейните продукти за крипто плащания, което позволява на потребителите да купуват дигитални активи с помощта на кредитни карти или Apple Pay.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Cardano създаде първия правно обвързващ смарт договор в Аржентина

Cardano постигна значителен етап, като улесни първия правно обвързващ смарт договор в Аржентина, който функционира под местна съдебна власт.

10.10.2024 21:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ripple официално стартира услуга за попечителство на криптовалути

Базираната в Сан Франциско компания Ripple стартира услуга за крипто попечителство за банки и финтех компании, което съвпада с повишения контрол от страна на Федералния резерв върху традиционните банки, предлагащи решения за попечителство на криптовалути.

10.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Uniswap (UNI) поскъпна с 10% след обявяването на нова мрежа

Токенът UNI на Uniswap поскъпна с 10%, достигайки $8.08, след обявяването на нова мрежа от втори слой, изградена на Етериум.

10.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.