Home

Южна Корея разследва Upbit за монопол на пазара

10.10.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Южна Корея разследва Upbit за монопол на пазара

Южнокорейските законодатели започнаха разследване на Upbit, най-голямата крипто борса в страната, на фона на опасения за монополното ѝ влияние на пазара за виртуални активи.

Ръководителят на Комисията за финансов надзор Ким Бьонг-хуан обяви проверката по време на заседание на Националното събрание след забележки от страна на законодателя Ли Канг-ир относно големите депозити на Upbit в K Bank, които съставляват 20% от общия размер на депозитите на банката.

Тази проверка идва в момент, когато K Bank се подготвя за голямо първично публично предлагане, което повдига въпроси относно зависимостта ѝ от Upbit за влогове и разумността на предлагането на високи лихвени проценти предвид ниските маржове на печалба.

Комисията ще проучи по-отблизо тези въпроси чрез своя Комитет за виртуални активи.

Upbit се сблъска с проверки заради ролята си в “pump and dump” схемите, включващи по-малко известни алткойни, като някои трейдъри използваха манипулативни тактики, за да завишат изкуствено цените на активите.

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, отбеляза, че строгият капиталов контрол в Южна Корея изостря тези практики, като потенциално изолира местните борси още повече и затвърждава пазарната доминация на Upbit.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

18 месеца затвор грози участничка в пране на пари чрез Биткойн

Хедър Морган, известна и като рапърката “Razzlekhan“, е изправена пред присъда от 18 месеца затвор, тъй като американските прокурори повдигат обвинения, свързани с участието ѝ в прането на 120,000 BTC.

11.10.2024 17:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто кит загуби $35 милиона след като хакер източи средствата му

Анализаторите по сигурността съобщават за атака, в резултат на която крипто кит е загубил 15,079 Few Wrapped Duo ETH (fwDETH) на стойност приблизително $35 милиона.

11.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

SEC съди Cumberland за нерегистрирана търговия с криптовалути

На 10 октомври Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу Cumberland DRW, обвинявайки компанията, че работи като нерегистриран посредник.

11.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

ФБР стартира своя собствена криптовалута

Съобщава се, че ФБР лансира своя собствена криптовалута като част от операция за разкриване и задържане на измамници в крипто пространството.

10.10.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.