Home

Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

10.10.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Собствеността на криптовалути расте сред инвеститорите на дребно в световен мащаб

Притежанието на криптовалути на дребно е нараснало значително от 2020 г. насам, според доклад на Съвета на Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO).

Докладът на IOSCO, публикуван на 9 октомври, установи, че 15 от 24-те изследвани юрисдикции са докладвали за нива на собственост върху криптовалути от 10% или повече сред инвеститорите на дребно през изминалата година.

В шест юрисдикции процентът на собственост е достигнал 30% или повече. Това бележи рязко увеличение в сравнение с 2020 г., когато около половината от отговорилите региони са оценили, че само от 1% до 5% от инвеститорите са притежавали крипто активи.

Според IOSCO през последните четири години в няколко юрисдикции се наблюдава значимо нарастване на собствеността върху криптовалути сред инвеститорите на дребно.

Въпреки това организацията изрази постоянна загриженост относно нестабилността на пазара, ограничените познания на инвеститорите, недостатъчните регулации и разпространението на измами. Тези въпроси, изтъкнати в предишния ѝ доклад за 2020 г., продължават да бъдат значителни предизвикателства и днес.

В доклада се подчертават и нарастващите рискове на крипто пазара, които са се засилили след 2020 г. В него се посочват забележителни събития като фалити на високопоставени лица, мечи пазар със спад на индексите с цели 73% спрямо предишните върхове, рязко увеличение на измамите и кибератаките и засилен регулаторен контрол. Въпреки тези предизвикателства интересът към крипто активите сред инвеститорите на дребно продължава да расте.

Според информацията по-младите инвеститори и предимно мъже – тези, които обикновено са на възраст под 40 години – са най-склонни да инвестират в криптовалута.

В САЩ близо 60% от инвеститорите под 35 години са разглеждали криптовалутата като инвестиционна възможност, а повече от половината вече са направили инвестиции. Сред поколението Z (на възраст от 18 до 25 години) около 44% са започнали инвестиционното си пътешествие с криптовалута.

По-новите инвеститори също са по-склонни да инвестират в криптовалути в сравнение с опитните инвеститори, се допълва в доклада. Според IOSCO основните причини за инвестиране в криптовалути включват страх от пропуснати възможности (FOMO), спекулативни мотиви, сравнително ниски разходи за навлизане в сектора и влияние от страна на приятели или социални медии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Stripe въвежда отново USDC плащания за търговци от САЩ

Stripe възобнови плащанията с криптовалута за американските трейдъри, като им позволи да приемат USDC чрез Етериум, Solana и Polygon.

10.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Mt. Gox удължи графика за възстановяване на средствата

Mt. Gox наскоро обяви, че е получила съдебно одобрение за удължаване на погасителните си планове, което доведе до рязко повишаване на пазарното доверие.

10.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Uniswap (UNI) поскъпна с 10% след обявяването на нова мрежа

Токенът UNI на Uniswap поскъпна с 10%, достигайки $8.08, след обявяването на нова мрежа от втори слой, изградена на Етериум.

10.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Какво трябва да се случи, за да скочи цената до нов рекорд

След силното първо тримесечие, в което BTC почти достигна $74,000, оптимизмът на инвеститорите отслабна, тъй като криптовалутата непрекъснато поевтинява. Въпреки това навлизането в исторически благоприятно тримесечие поддържа надеждите живи.

10.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.