Home

Бивш руски главен следовател получи 16-годишна присъда за крипто подкуп

09.10.2024 12:01 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш руски главен следовател получи 16-годишна присъда за крипто подкуп

Бившият главен следовател на Следствения комитет на Русия Марат Тамбиев е осъден на 16 години затвор за корупция.

Подкупът е в размер на 1,032 BTC, което е на стойност около $65 милиона. Твърди се, че той е получил тези токени от Infraud Organization – хакерска група, която е разследвал.

Тамбиев е обвинен, че е договорил сделка да задържи почти половината от незаконно придобитите Биткойн авоари на групата в замяна на това да не ги конфискува. Той не се призна за виновен и планира да обжалва, докато тези, които са го подкупили са получили условни присъди.

Според Reuters Тамбиев е осъден за подкуп в големи размери съгласно руското законодателство. Делото е образувано по инициатива на Следствения комитет и Генералната прокуратура. В докладите се отбелязва, че BTC са били открит при претърсване на апартамента му в Москва, където той е съхранявал кодовете за достъп под файл с надпис “Пенсия“. Властите твърдят, че подкупът е бил поне пет пъти по-голям от всички съобщени досега.

Тамбиев твърди, че е невинен, заявявайки, че е бил нагласен и че действията му са помогнали на държавата да възстанови престъпно имущество. Неговата колежка Кристина Ляховенко получи деветгодишна присъда за участието си.

Групата IBC отбеляза, че случаят на Тамбиев подчерта значителната корупция в руските правителствени кръгове. Междувременно бившият заместник-министър на отбраната Тимур Иванов е изправен пред нови обвинения за присвояване на обща стойност $33.4 милиона и отрича всички обвинения, което може да доведе до 15-годишна присъда затвор за подкуп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бивш адвокат е осъден за крипто Понци схема на стойност $14 милиона

Бившият калифорнийски адвокат, 86-годишният Дейвид Кагел, получи петгодишна условна присъда и заповед за възстановяване на близо $14 милиона, след като призна, че е организирал измамна схема.

09.10.2024 17:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

FTX иска Каролин Елисън да върне “всичките си активи”

FTX е подала молба за споразумение с Каролин Елисън, бившия главен изпълнителен директор на Alameda Research, в която се изисква тя да се откаже от почти всичките си активи.

09.10.2024 17:03 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Crypto.com подаде съдебен иск срещу SEC

Crypto.com подаде съдебен иск срещу Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), за да защити индустрията на криптовалутите от това, което смята за прекомерни действия от страна на агенцията.

08.10.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Правителството на САЩ се насочва към крадени крипто активи от севернокорейски хакери

На 4 октомври 2024 г. правителството на САЩ предприе правни стъпки за възстановяване на дигитални активи на стойност над $2 милиона.

08.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.