Home

Биткойн е изправен пред разпродажби: Каква е причината и какво да очакваме?

09.10.2024 10:32 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е изправен пред разпродажби: Каква е причината и какво да очакваме?

Понастоящем Биткойн (BTC) се търгува около $62,000, намирайки се във временна позиция между бичи и мечи настроения.

Последните данни сочат, че BTC изпитва постоянен продажбен натиск от страна на институционалните инвеститори в САЩ, което отслабва инерцията му през октомври тази година.

Bitcoin Coinbase Premium Gap

Индексът Coinbase Premium, инструмент, който измерва разликата в цените на Биткойн между Coinbase и Binance, остана в отрицателен диапазон през целия месец. Отрицателните показатели на този индекс сочат, че цената на водещата криптовалута на Coinbase са по-ниски от тези на Binance, отразявайки повишената активност на продажбите от страна на американските инвеститори. Ончейн анализатора “Maartunnотбеляза:

Coinbase Premium се понижи до -$41, което свидетелства за значителен продажбен натиск от страна на американските институции.

Исторически погледнато, когато индексът Coinbase Premium е отчитал положителни стойности, той е бил последван от ръст на цената на BTC. Обратно, отрицателните показания често са се свързвали с понижения. Продължаващата отрицателна тенденция в началото на октомври породи опасения за потенциална корекция в стойността на Биткойн.

Допълнително доказателство за продажбите от страна на американските инвеститори са нетните изходящи потоци от базираните в САЩ спот BTC ETF-и. Последните данни отчитат спад в притока на средства в тези ETF, като управляваните активи (AUM) нарастват с по-бавни темпове.

Total Bitcoin Spot ETF Net Inflow.

Само през първите шест дни на октомври бяха регистрирани нетни изходящи потоци на обща стойност над $408 милиона, докато входящите потоци бяха само около $260 милиона. Интересно е, че портфейл, свързан с BlackRock, също отбеляза сериозни отливи.

Според Glassnode $62,600 е ключово ниво, при което се наблюдава значителна търговска активност. Ако Биткойн падне под тази граница, подкрепата вероятно ще отслабне.

В случай че BTC не успее да запази позициите си около $62,600 и падне под $60,000, може да се изправи пред спад до $52,000. От друга страна, ако успее да пробие нивото на съпротива при $64,000, може бързо да се покачи над $72,000. От Glassnode заявиха:

Това илюстрира несигурен пазарен баланс със сериозен обем на предлагане, който може да реагира чувствително на следващото значимо пазарно движение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спот Биткойн и Етериум ETF регистрираха отливи, въпреки нарастващия обем на търговия

След два последователни дни на положителен приток, във вторник американските спот BTC ETF-и отбелязаха нетни изходящи потоци в размер на $18.66 милиона.

09.10.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн кит продължава да купува, въпреки че загуби десетки милиони

Един от големите Биткойн китове наскоро добави 750 BTC към своите авоари, въпреки значителните нереализирани загуби от съществуващите активи.

09.10.2024 11:34 2мин. четене Alexander Zdravkov

Американски граждани съдят компания за добив на Биткойн

Град в САЩ сигнализира за неблагоприятното въздействие на намиращо се в близост майнинг съоражение за Биткойн.

09.10.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Здравословна корекция ли беше последния спад на цената?

Миналата седмица BTC) отбеляза спад от близо 10%, главно поради нарастващото геополитическо напрежение в Близкия изток.

09.10.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.