Home

ИЗВЪНРЕДНО: Crypto.com подаде съдебен иск срещу SEC

08.10.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Crypto.com подаде съдебен иск срещу SEC

Crypto.com подаде съдебен иск срещу Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), за да защити индустрията на криптовалутите от това, което смята за прекомерни действия от страна на агенцията.

Съдебното действие следва известие от SEC, което според Crypto.com демонстрира неоторизираното регулиране на транзакциите с криптовалути от страна на агенцията.

В иска се твърди, че SEC е разширила юрисдикцията си извън законовите граници и е установила несправедливо правило, което класифицира почти всички крипто сделки като ценни книжа, с изключение на тези, включващи Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Crypto.com твърди, че това правило е въведено без подходящ обществен коментар и че действията на SEC по прилагане на закона са непоследователни.

Освен това Crypto.com | Деривативите в Северна Америка (CDNA) е подала петиция както до SEC, така и до Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) за яснота дали някои крипто деривати се регулират единствено от CFTC, като целта е да се установят ясни насоки.

Въпреки съдебното дело, Crypto.com остава ангажирана със спазването на изискванията, като притежава над 40 държавни лиценза за парични преводи и подчертава ролята си на лидер в регулаторните одобрения в световен мащаб. Компанията се надява, че съдебната система ще провери действията на Комисията по ценни книжа и борси и ще потвърди твърденията ѝ, като същевременно продължи мисията си за подобряване на достъпността на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Правителството на САЩ се насочва към крадени крипто активи от севернокорейски хакери

На 4 октомври 2024 г. правителството на САЩ предприе правни стъпки за възстановяване на дигитални активи на стойност над $2 милиона.

08.10.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

От САЩ алармират за нова киберзаплаха в сектора на здравеопазването

Наскоро издадено предупреждение от правителствена агенция на САЩ акцентира върху нарастващата заплаха от софтуера Trinity.

08.10.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Загубите от крипто хаковете намаляват през 2024 г.

Последните данни на Binance разкриват значителен спад в загубите на дигитални активи, дължащи се на хакерски атаки през 2024 г., което бележи значителна промяна в сигурността на индустрията.

07.10.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance отказа да замрази 86% от палестинските портфейлите, които Израел иска да блокира

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е отхвърлила 86% от исканията на израелските военни за замразяване на крипто портфейли, свързани с палестинци и други лица, поради липса на достатъчно доказателства.

06.10.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.