Home

Ето какво стои зад силното представяне на меме криптовалутите

08.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво стои зад силното представяне на меме криптовалутите

В крипто сферата се проведе завладяваща дискусия с участието на известния анализатор Крис Бърниске и съоснователя на Solana Анатолий Яковенко, която се фокусира върху нарастващия феномен на меме монетите.

Бърниске подчерта, че настоящият ентусиазъм за тези токени е сигнал за потенциала им да надминат първоначалните очаквания за бъдещия пазарен растеж.

Той отбеляза, че културната значимост, постигната от някои NFT колекции преди няколко години, може скоро да бъде засенчена от меме токените, които все по-често се обозначават като “културни монети“.

Яковенко предложи изненадваща гледна точка, предполагайки, че предишните пазарни цикли са били задвижвани предимно от мемета – около 90% меме енергия спрямо 10% реални продукти.

Той твърди, че днешните меме криптовалути са абсорбирали инерцията от по-ранни цикли, като например DeFi вълната през 2021 г. Според него тази промяна означава, че сега продуктите трябва да предоставят реална стойност, за да успеят, което той разглежда като положителна тенденция за индустрията.

Въпреки оживлението около меме монетите, общата им пазарна капитализация остава около $50 милиарда, което е малка част в сравнение с по-широкия пазар на криптовалути, който надхвърля $2.21 трилиона.

Това свидетелства, че макар меме токените да предизвикват вълнение, те все още представляват само 5.37% от целия крипто пазар, което подсказва за потенциално по-голяма роля в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето колко криптовалути държи Binance според последния им доклад

Докладът от октомври 2024 г. предлага подробна снимка на финансовото състояние на Binance в бурно време за крипто пазара.

08.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борсите масово премахват токени за поверителни транзакции

Тази година централизираните борси са регистрирали близо 60 делиствания на токени за защита на личните данни, което е най-високият брой от 2021 г. насам, според скорошен доклад на Kaiko.

08.10.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто стейкинга губи привлекателността си според анализатори

В сектора на криптовалутите настъпи забележителна промяна.

08.10.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

PayPal реализира първото корпоративно плащане със стабилна монета

Неотдавна PayPal отбеляза значителен напредък в усвояването на дигиталните валути, осъществявайки първата си бизнес транзакция със стабилната си монета.

08.10.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.