Home

Най-важните икономически събития в САЩ, които може да повлияят на крипто пазара тази седмица

07.10.2024 12:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-важните икономически събития в САЩ, които може да повлияят на крипто пазара тази седмица

Пазарът на криптовалути, особено на Биткойн, често реагира на ключови икономически събития в САЩ, тъй като търговците коригират стратегиите си в отговор на макроданните.

Най-очакваното събитие тази седмица е докладът на Бюрото за трудова статистика на САЩ за индекса на потребителските цени (CPI) за септември, който ще бъде публикуван в четвъртък, 10 октомври.

Икономистите прогнозират увеличение на общата инфлация с 0.1%, докато основният индекс на потребителските цени, който изключва храните и енергията, се очаква да нарасне с 0.2%. На годишна база прогнозата е основният CPI индекс да се понижи до 2.3%, а базисната инфлация да остане стабилна на ниво от 3.2%.

По-високи от очакваното резултати може да навредят на Биткойн, тъй като нарастващата инфлация може да ограничи възможностите на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

Освен това Бюрото ще публикува основния индекс на производствените цени (PPI), измерващ инфлацията на ниво търговия на едро. Увеличението на PPI може да сигнализира за по-високи производствени разходи, което да се отрази негативно на добива и обработката на криптовалути.

Следва да се отбележи и докладът за първоначалните молби за помощи при безработица, след по-силния от очакваното доклад за работните места през септември. Положителните данни за заетостта може допълнително да попречат на очакванията за намаляване на лихвените проценти, което ще окаже влияние върху крипто пазарите.

И накрая, очакват се и отчетите за приходите за третото тримесечие на големите финансови компании, които също могат да повлияят на пазарните нагласи по-късно през седмицата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Bitget разкри какво може да причинило срива на техния токен

На 7 октомври родният BGB токен на Bitget преживя сериозен срив, като за броени минути падна от $1.14 до малко над $0.53, след което частично се възстанови до $1.

07.10.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Меме криптовалутите отново доминират крипто сектора

Меме монетите продължават да доминират на крипто пазара със своите печалби.

07.10.2024 16:02 1мин. четене Alexander Zdravkov

Токенът на една от големите крипто борси загуби около 50% от стойността си

На 7 октомври токенът на една от големите крипто борси шокира търговците, като се срина от $1.14 до малко над $0.50 – внезапен спад от около 50%.

07.10.2024 15:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Прогнози за цените на XRP, Етериум (ETH) и Биткойн (BTC)

Биткойн (BTC) премина нивото си на съпротива, което показва потенциални по-нататъшни печалби.

07.10.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.